Patříme k sobě přehled

Patříme k sobě https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532032/bmid_patrime-k-sobe-65c97bc1167e0.jpg 4 32 32

Eleanor potřebuje zmizet z Londýna. Nahází proto do auta svoje věci a vydá se za kamarádkou Charlie na Damsonovu farmu. Na místě ale Eleanor nachází jen Charliina truchlícího bratra Daniela a sedmiměsíční Hope, jeho neteř, kterou adoptoval. Farma, o níž toho mladá žena slyšela tolik pěkného, se rozpadá a nikdo se o ni nestará. Od vlastních problémů se Eleanor utéct podařilo, teď se ovšem zapletla do cizích Ferrington, na jehož okraji se statek nachází, nedělí jen řeka, ale i letitý svár. Jakmile však začne na dveře klepat jaro, farma díky Eleanořině péči a lásce znovu ožívá. Dokáže Eleanor sjednotit znepřátelenou vesnici a vrátit Danielovi chuť do života, nebo ji dřív dostihne její temné tajemství?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

We Belong Together , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Patříme k sobě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

SBH
06.05.2024 2 z 5

(SPOILER) Chce se mi plakat. Existuje spousta románů, v nichž létají draci, pobíhají čarodějové, víly či vlkodlaci, a každý z nich je uvěřitelnější než toto.
Miluju romantiku, ale v poslední době, a už to budou roky, mám problém padnout na nějakou, která by se mi opravdu líbila. Nevadí mi klišé a předvídatelný děj, koneckonců co chcete v této oblasti pořád vymýšlet. Ale požaduju hrdiny s IQ vyšším než má automatická pračka, trochu nadhledu ideálně humorného, jiskření, ovšem nikoli anatomické detaily každého měknutí kostí, bušení srdce či mokrých kalhotek. A hlavně, prosím, upřímnost a žádné sebeobelhávání hrdinek. Když to s přehledem a nonšalancí zvládala Jane Austen před dvěma sty lety, teď by to neměl být problém, ne?
Je, nepřekonatelný.
Eleanor je zbabělá, prolhaná, licoměrná, smysl pro humor, který by její skóre vylepšil, tragicky schází. A samozřejmě je neustále všemi ostatními vyzdvihována jako anděl, který neudělal žádnou chybu. Když si s Danielem krutě pohrává, tak vlastně provinění je na jeho straně. Ufff.
Dál mi vadila nepřerušená řada bohů na stroji, nepravděpodobných situací a křečovitého chování postav. Příklad: Neohlášení hosté se na farmě objeví přesně týden poté, co ji Eleanor s kamarádkami stačí uklidit. Co já vím, ve skutečnosti by zazvonili ve chvíli, kdy je všude nepřekonatelný čurbes a ještě bouchne kotel.
BTW identitu pachatele jsem uhodla, jakmile se dotyčná osoba objevila na scéně.
Ano, příhoda s rozdělenou vesnicí a překonáváním letitého sporu je převzatá z reality. Ovšem zpracovaná zkratkovitě a afektovaně. Přitom potenciál by to mělo. Jediné slzy, které mi ukáply, byly nad pálením sporu.
Do toho jsem nebyla ušetřena klišé obratů, jako pohledy skrz sklopené řasy. Probůh! Prosím každého, kdo si to čte, aby se zkusil na něco podívat skrz sklopené řasy. Dotyčný poté zjistí, že mu to jeho vlastní rozumné tělo nedovolí. Kde se tento pitomý obrat vzal, je mi naprostou záhadou.
Vrcholně nesympatická hlavní hrdinka, nepravděpodobné situace, schématické charaktery, absence humoru. Za mě rozhodně ne-e.

bezzink
02.05.2024 5 z 5

Tak tohle me moc bavilo. Dokonce vic, nez autorky predchozi kniha. Zajimavy pribeh se zajimavymi postavami. A znovu je to hodne mile, prijemne, oddechove cteni.


Kenan
28.04.2024 4 z 5

Milá, uvěřitelná romantická linka, troška napětí. Navíc zapracování zajímavé události na základě skutečnosti. Líbilo se mi to :)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Černočerné srdce, Za zamčenými dveřmi a další knižní novinky (6. týden)

04.02.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Patříme k sobě v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených44x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených2x
v Knihotéce76x
v Chystám se číst82x
v Chci si koupit24x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

Beth Moran
britská
2023  81%Taková, jaká jsi
2024  77%Patříme k sobě