Paradoxy české šlechty přehled

Paradoxy české šlechty https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/39188/bmid_paradoxy-ceske-slechty-I6D-39188.jpg 4 29 29

Po dvou úspěšných knihách Příběhy české šlechty a Návraty české šlechty zaznamenává autor v závěrečném dílu další pozoruhodné příběhy aristokratů, spravujících restituovaný majetek.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Paradoxy české šlechty. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Akťavs
17.08.2023 5 z 5

Dávám 5 hvězd a souhlasím se všemi předchozími komentáři. Osudy všech českých šlechtických rodin byly velmi těžké, jak ve válečném, poválečném i komunistickém a nakonec i novodobém období. Obdivuji jejich vytrvalost, samozřejmou touhu po vzdělání, rodinnou soudržnost a snahu uchovat rodinný majetek po předcích pro budoucí generace. Vždy mě fascinovalo, že některé rody mají až tisíciletou tradici a v minulosti opravdu zásadně zasahovaly do české historie. Je to velký závazek pro současné členy rodů nebo alespoň jeden z činitelů morální úrovně.

Francois17
18.06.2020 5 z 5

Opět výborné. Tentokrát jsou popisovány málo známé osudy některých šlechtických rodin. Bylo to opravdu moc zajímavé a čtivé.


olga8832
19.11.2019 5 z 5

Inspirativní příběhy - nepláčou nad svými osudy, snaží se i přes překážky vzdělávat. Velká snaha po revoluci spravovat a rozvíjet své zničené majetky bez jakýchkoli výčitek.
Chtěla bych to umět.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Paradoxy české šlechty v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených39x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených4x
v Knihotéce19x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit8x