Panny přehled

Panny https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493707/bmid_panny-d3Q-493707.jpeg 3 150 150

Edward Fosca je vrah. Mariana je o tom přesvědčená. Jenže pohledný a charismatický profesor řecké tragédie je na Cambridgeské univerzitě nedotknutelný. Studenti ho zbožňují, zejména členky tajného studentského spolku nazvaného Panny. A právě z jejich řad vzešla první oběť. Je vážně možné, že by se profesor zaměřil na jednu ze svých studentek? Když se objeví další tělo, Mariana se rozhodne Foscu zastavit – i kdyby ji to mělo stát její vlastní život. „Bestsellerový autor Mlčící pacientky přichází s napínavým příběhem spojujícím řeckou mytologii, vraždu a posedlost, kterým znovu stvrzuje, že Michaelides je předním hráčem na poli psychologických thrillerů.“ – Publishers Weekly „Chytré a sofistikované vyprávění plné opravdového napětí – vynikající román podle všech měřítek.“ – Lee Child, britský autor thrillerů Alex Michaelides se narodil na Kypru, vystudoval literaturu na Cambridge University a scenáristiku na American Film Institute v Los Angeles. Jeho debutový román Mlčící pacientka se více než rok udržel na žebříčku bestsellerů New York Times a prodal se v rekordních padesáti zemích. Panny jsou jeho druhý román. Autor žije v Londýně.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Motto
Originální název:

The Maidens , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Panny. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (47)

UrbanDa
18.05.2024 3 z 5

Shodnu se s ostatnimi komentari.
Oproti prvni knize autora, tuto jako kdyby psal nekdo jiny.
Tri hvezdy jenom za prvni knihu.

Madi
16.04.2024 1 z 5

Souhlasím s většinou, Mlčící pacientka byla kvalitou někde úplně jinde. Dej mě vůbec nechytil, nemělo to spád, ani zajímavý děj - twist na konci neznamená kvalit i čtení.
Proč tam vůbec byly ty Panny? Stejně jsme se o nich vůbec nic nedozvěděli. Hlavní hrdinka byla nudná, plocha a jako terapeutka mi přišla naprosto neschopná.
A ze srdce nesnáším ty bláboly o tom, že : v očích se mu zablýskla panika, strach avšak s nádechem lásky a porozumění a blablabla. A tady toho bylo hojně.


katynka78
16.04.2024 3 z 5

Dlouho jsem kolem toho chodila, protože Mlčící pacientka mne bavila a závěr se mi moc líbil. A jak to tak bývá, tak prvotina super a ta druhá kniha nic moc. NO a tady se mi to trošku potvrdilo.
Námět parádní - to neříkám - skupinová terapeutka Mariana, která prožila za svůj život dost těžkých chvil - mimo jiné brzkou ztrátu manžela, se dostává do další životní krize a opět ne vlastní vinnou. V dobrém úmyslu ochránit svou neteř, ujímá se vyšetřování na vlastní pěst, aby zjistila, kdo zabíjí neteřiny spolužačky z vysoké školy.
Během toho se dozvídáme o Mariině dětství, vztahu s otcem, o jejím manželství a jeho ztrátě a to vše je vklíněno do onoho pátrání.
Podezřelých je několik, ale hlavně jde po zvláštním profesoru Foscovi, který má spolek Pannen. A tak bychom mohli předpokládat, co a jak.
Ale samozřejmě je to jinak a musím říct, že vyřešení oněch vražd bylo vskutku originální a fakt s wau efektem. Jenomže mně to kazilo zdlouhavé a táhlé popisování všeho okolo, zapojování vedlejších postav, které pak tam dál nebyly ukončeny a ještě ke všemu ten závěr - s ním nesouhlasím ani omylem, nelíbil se mi a ještě byl otevřen tak, abychom si domysleli sami, jak bude pokračovat.
Prostě - být to napsáno trošku jinak, bylo by to parádní. Jenže to bylo napsáno unylým, nudným stylem a to celý příběh kazilo. Obrovská škoda.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Vládce džinů, Spálené mosty a další knižní novinky (33. týden)

14.08.2022


Rivalové, Jen čas ukáže a dalších 70 knižních tipů (15. týden)

10.04.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Panny v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených186x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených6x
v Knihotéce141x
v Chystám se číst143x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech1x