Páni severu přehled

Páni severu https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538190/bmid_pani-severu-663e2fd6b51d8.jpg 5 313 313

Saské kroniky série

< 3. díl >

„Vedl mě osud. Psal se rok osmistý sedmdesátý osmý, bylo mi jednadvacet let a věřil jsem, že jsem schopen dosáhnout svým mečem všeho na světě…“ Po vítězství v bitvě u Ethandunu má Uhtred z Bebbanburgu věru co slavit: šiky nepřátelských nájezdníků byly rozprášeny a Alfredovo království Wessex přežilo z nemalé části právě jeho přičiněním. Srdnatý mladík však nezapomíná na křivdy, které mu kdysi způsobil zlovolný strýc Ælfric, a míří proto do Northumbrie, aby se pomstil za útrapy v útlém dětství. Jenže býčí odhodlání ani rytířská horkokrevnost nebudou bijci nic platné, poleví-li v ostražitosti. Ironií osudu místo na bebbanburský trůn usedá k veslu otrokářského plavidla, z jehož područí očividně nelze uniknout jinak než coby mrtvola hozená přes palubu. Uhtred si však umanul v plánu vytrvat a pátrá, kde nechal tesař díru. A poštěstí se mu. Schyluje se totiž k další řeži, která může rozhodnout o osudu Anglie – a u té on rozhodně nehodlá chybět…... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: audiokniha , OneHotBook
Originální název:

The Lords Of The North , 2006


Interpreti: Vasil Fridrich
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Páni severu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (39)

tygřík2
17.04.2024 5 z 5

Pánové Cornwell i Uthred prostě umějí. Na co sáhnou, jde jim pěkně od ruky. Je to parádní jízda a naštěstí máme před sebou ještě dlouhou společnou cestu, než ten Bebbanburg dostanem zpátky - alespoň v to doufám, že ho dostanem!

Mája777
22.03.2024 5 z 5

Třetí setkání s Uhtredem a znovu plno dobrodružství, lásky, úskoků a zrady. Dánové a Sasové všude, kam se podíváš a tentokrát i otrokářská loď. Ale nebyl by to Uhtred, aby se ze všeho nevysekal. Jo, já toho chlapa můžu. Uhtreda i jeho tvůrce Cornwella. Doporučuji.
(21. 3. 24 - 7 122 - 17)


ElikaS
21.01.2024 5 z 5

Když jsem viděla, že vyšel třetí díl Uthreda, měla jsem obrovskou radost, protože tahle série si mně získala. Líbí se mi, jak autor kombinuje historická fakta s parádním a dobrodružným příběhem. Oceňuji i závěrečné vysvětlení historických souvislostí.

Příběh je, jak už jsme zvyklí s předchozích dílů celkem drsný a plný překvapivých zvratů. Nechybí ani skvělá interpretace Vasila Fridricha, takže i třetí díl můžu jen doporučit! Doufám, že brzy vyjde další díl.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Páni severu v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených457x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených34x
v Knihotéce188x
v Chystám se číst68x
v Chci si koupit54x
v dalších seznamech3x