Paní půlnoci přehled

Paní půlnoci https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/366019/bmid_pani-pulnoci-YZl-366019.jpg 4 654 654

Los Angeles, 2012. Je tomu již pět let, co dvanáctiletá lovkyně stínů Emma Carstairsová přišla za Temné války o oba rodiče. Dnes už Emma dávno není dítě, ale mladá žena odhodlaná k pátrání a pomstě. Spolu se svým parabátai Juliánem Blackthornem musí překazit nekalé spiknutí a rozbít síť temné mafie, jejíž dlouhé prsty sahají od Sunset Stripu až k magickým hlubinám oceánu a plážím v Santa Monice. Aby to dokázala, musí se však naučit důvěřovat svému srdci, které ji, zdá se, svádí na scestí...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Paní půlnoci. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (128)

Wajny
12.04.2024 4 z 5

Paní půlnoci má velmi pomalý rozjezd - seznamujete se s novými postavami, objeví se připomínky z předchozích sérii a vysvětluje se i celé fungování světa. Pořádná akce nastane až v polovině knihe, takže až kolem 300 stránky...uf. Když se ale prokoušete přes ten zdlouhavý začátek, stojí to za to!
Kniha má zajímavou detektivní zápletku, zvraty (některé předvídatelné) a hlavně hrozně moc romantických linek. Ty mě teda bavili hodně V příběhu se řeší i působení Spolku, fungování institutů, kolektivní trest viny, Studený mír a pouto parabatei, které obohatili knihy a příběh působí víc "dospěle".
V knihách Cassandry je vždy hrozně postav, které mají i své vlastní tajemství a osudy. Takže když vám někdo vadí, tak se to v tom množství ztratí.
Hlavní postavu Emmu jsem si ihned oblíbila. Je to taková držka, která má milion poznámek na všechno. Julian byl skvělý, empatický a obdivuji ho, za to co je ochoten objetovat, aby jeho rodina fungovala.
Nejvíc mě ale zaujala postava Marka, o kterém pořádně nevím, co si myslet. Hrozně se mi líbila celá ta vílí linka a doufám, že bude i v dalších dílech.
Ostatní děti sice v příběhu vystupovali, ale neměli žádnou důležitou roli. Teď trochu doufám v nějakou větší linku o Tibovi. U Christiny jsem čekala v nějaké větší tajemství a na to Dianino se těším.
Velké plus je, že v příběhu se objevují i postavy z předchozích sérii, ať už Magnus, Alec, Clary a Jace (dozvíme se o jejich životě), ale hlavně nejúžasnější Jem a Tessa A bonusová povídka...ach...mám chuť si přečíst všechny sérii znovu. Maraton?

Pokud se chystáte na Paní půlnoci, určitě doporučuji si předtím přečíst předchozí série Nástroje smrti a Pekelné stroje.

Tienping
15.01.2024 5 z 5

Mnohem lepší než Nástroje smrti. Bavila mě linka Mark - Christina - Kieran.
Určitě nečíst před Nástroji smrti. Musím říct, že z celé série (Nástroje, Temné lsti, Mechanické stroje) mě asi nejvíce bavila ta Mechanická.
Nicméně i tahle stojí za přečtení.


ElessaRiverbow
26.12.2023 3 z 5

V první řadě jsem měla asi počítat s tím, že mi to vyspoileruje předchozí série, které jsem zatím ještě nečetla. S knihou jsem měla celou dobu jeden pro mě dost zásadní problém - šíleně dlouhé kapitoly. I přesto, že se tam stále něco dělo a příběh byl plný akce, kvůli té délce to působilo jako že se vše táhne a je to strašná nuda. Emmu a Juliána jsem si zamilovala už na začátku a postupem čtení jsem si oblíbila i ostatní Blackthornovi a Cristinu. Romantika mezi Emmou a Juliánem je boží a jsem zvědavá, jak se vztah mezi nimi bude vyvíjet v dalších knihách. Konec mi už tolik natáhlý nepřišel a naprosto jsem se do něj ponořila. Epilog mě hodně nalákal na pokračování, takže se do zbytku sérii někdy v budoucnu rozhodně pustím.

~ 3,5/5 ~

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (19)

Emma si povzdechla. Na sličný lid je škoda plýtvat humorem. Nikdy nepochopíte vtip. Jsme proslulí svými žerty, šprýmy a baladami, ohradila se zjevně uražená víla. Některé balady trvají i několik týdnů. Tolik času nemám, ujistila ho Emma. Jsem lovkyně stínů. Pár rychlejch vtipů, a nazdar.


Zákony nemají žádný smysl, chlapče. (...) Nic není důležitějšího než láska. To je nejvyšší zákon. (Malcolm)


„Jsem tady, abych vzkřísil pravou lásku z mrtvých.“ (Malcolm)


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Paní půlnoci v seznamech

v Právě čtených37x
v Přečtených951x
ve Čtenářské výzvě94x
v Doporučených113x
v Knihotéce579x
v Chystám se číst607x
v Chci si koupit171x
v dalších seznamech13x