Kiežby si bol tu přehled

Kiežby si bol tu https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/239027/bmid_kiezby-si-bol-tu-DFx-239027.jpg 4 29 29

Paní Murphyová série

1. díl >

Malé mestá sú ako rodiny. Všetci žijú blízko seba a majú svoje tajomstvá. Crozet vo Virgínii je tiež len zabudnuté malomesto, až dokým tajomstvá nevyústia do vraždy. Vedúca crozetskej pošty Mary Minorová-Haristeenová, známa ako Harry, má po tridsiatke a spoločnosť doma jej robí tigrovitá mačka pani Murphyová a sučka waleského korgiho pani Tuckerová. Harry sa práve rozvádza a má zlozvyk čítať pohľadnice, ktoré neboli adresované jej. Keď v mestečku začne dochádzať k podivným vraždám, spomenie si, že každá z obetí dostala pred smrťou pohľadnicu s obrázkom náhrobného kameňa a odkazom: „Kiežby si bol tu.“ Zvieracie pomocníčky sa rozhodnú, že svoju ľudskú priateľku ochránia a začnú ňuchať po stope. Harry vedie svoje vlastné vyšetrovanie a netuší, že jej miláčikovia sú vždy o krok pred ňou. Keby ju pani Murphyová dokázala nejako upozorniť, Harry by mohla odhaliť páchateľa a zabrániť tak ďalšej vražde, no najmä tomu, aby sa ocitla na vrahovom zozname aj ona sama.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Motto
Originální název:

Wish You Were Here


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kiežby si bol tu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

zelena_zabicka
23.08.2022 2 z 5

Tak půlku knihy jsem zvažovala, že ji odložím: plytký děj, neschopnost orientace se mezi postavami, jejich celkova nesympatočnost... Pak se to sice rozjelo, ale do detektivky, kde s napětím hltáte každou větu, to má hodně daleko. Závěrečné rozuzlení je předvídatelné a strašně málo propracované-prostě si to těžko pořádně vychutnáte. Taková oddechovka. Zvířecí hrdinové do jinak celkem povrchního děje vnášejí alespoň vtip.

Parwana
26.07.2019 5 z 5

Ze začátku jsem se do knížky nemohla začíst (a trochu mě rušily kurzívou psané rozhovory mazlíčků hlavní hrdinky), ale nakonec jsem byla nadšená. Knížka se čte hrozně rychle; já jsem si ji vzala s sebou na dovolenou a nemohla jsem si ji vynachválit. Podobně milých detektivek, kde vyšetřují i zvířata, nejspíš moc není, a tahle mě příjemně osvěžila ;)


Libušš
08.02.2019 2 z 5

Takový průměr.
Zápletka vcelku lehce odhadnutelná, stejně tak jako pachatel.
Občas zdlouhavé, zbytečné popisování.
Neustálé obměna jmen a přezdívek, takže z počátku krapet těžší si vzpomenou, kdo je kdo (na začátku knihy nám autorka představuje všechny postavy, takže není problém dohledat). Více než to mi vadil popis věcí, které na sobě kdo nosil - k čemu mi je vědět jméno toho kdo udělal někomu pásek do kalhot?
Nicméně, pokud si chcete přečíst velice oddechovou detektivku, proč ne.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kiežby si bol tu v seznamech

v Přečtených36x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených4x
v Knihotéce13x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x