Paní jezera přehled

Paní jezera
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422764/mid_pani-jezera-9xs-422764.jpg 4 3444 3444

Zaklínač: sága série

< 5. díl

Zaklínač série

7. díl

Had Uroboros se zakousl do vlastního ocasu. Něco končí, něco začíná.Také příběh zaklínačova hledání dospěl k závěru. Ciri, Geralt i Yennefer se na pozadí krvavého válečného konfliktu konečně setkají, ovšem podobně jako v předchozích dílech ságy nelze očekávat, že věci půjdou tak snadno, jak byly naplánovány. Příběh Dítěte Překvapení, zlověstné věštby, lásky, krutosti a událostí, měnících tvář světa, se uzavírá v mohutném finále, v gejzíru imaginace, aby jednou provždy změnil fantastickou literaturu. Had Uroboros drží v zubech vlastní ocas, něco skončilo a cosi začíná...... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Leonardo
Originální název:

Pani Jeziora , 1999


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Paní jezera. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (369)

IVANA143
předevčírem 4 z 5

Boužiaľ, musím tu jednu hviezdičku odobrať. Kniha zase super, jazyk, dej, svety, ten premyslený chaos, ktorý spisovateľ dokáže riadiť. Jednu tému otvoriť, nechať ju vyšumieť a následne sa k tomu vrátiť. Toto mám naozaj rada. Ale mne ten záver proste nesadol. Tak veľkolepá séria, tie boje, vojny, politika, intrigy, to všetko preto, aby Emhyr získal/nezískal Ciri. A nakoniec sa to skončí takto??? Nechcem tu písať spoilery, ten kto čítal, snáď pochopí. Príliš jednoduchý koniec. Vlastne, všetky tie knihy predtým sú kvôli tomuto koncu úplne zbytočné, lebo veď, nakoniec Ciri zas tak dôležitá nie je. Je to škoda. Takže malinké sklamanie zo záveru, ale inak veľká spokojnosť s celou sériou. :)

Marquis
12.05.2024 5 z 5

Budem sa opakovať, ale skutočne doceniť záver Ságy sa mi darí až teraz, pri druhom čítaní.

Celý čas sa pýtam sám seba - kedy to príde, kedy to Andrzej zmrví?

A ono to neprišlo.

Okej, linka s Nimue a Condwiramurs nepatrí medzi moje najobľúbenejšie linky, ale inštinktívne cítim, že sem jednoducho patrí. Tak ako Toussaint. Tak ako autorovo rozhodnutie nebrať si vo finále žiadne servítky a nebáť sa umierania svojich milovaných postáv.

Ako veľké plus beriem tiež temné "víťazstvo" cisára Emhyra. Vzhľadom nato, že mi toto rozuzlenie úplne vyfučalo z hlavy, bol som ním príjemné šokovaný. A to hneď dvakrát.

A všetko vyzeralo tak dobre... A po falošnom pocite bezpečia prišla tá najväčšia rana.

A ja si hovorím, kde to ten Andrzej vlastne domrvil?

Nikde.

Dziękuję.


Knihoholka.
19.04.2024 5 z 5

Uf, nevím jak vy, ale já jsem konec absolutně nečekala. Je fakt, že nerada přemýšlím, jak by to mohlo skončit, pokud mi to není jasný už u čtení, tak nad tím příliš nepřemýšlím. Toto mě odrovnalo. Ale popořadě.
Paní jezera je asi nejlepší knihou celé série, je tam trocha napětí, hodně "oh my god" momentů, radosti, smíchu a dojetí, za mě i hodně slz. Poplakala jsem si u toho, ať už dojetím nebo smutkem. K postavám jsem si vytvořila jisté sympatie a pouto. Jediná část, která mě příliš nebrala, byla bitva u Brennu. Byla jistě důležitá a Jarreho a pulčíka jsem si také oblíbila, ale kapitola mě moc nebavila. Ale zápletka s Marigoldem a kněžnou? Tady je Marigold prostě Marigoldem, a to mě velmi baví.
Ke konci mám spoustu otázek a Sapkowski by klidně mohl napsat ještě jeden celý román. Vrátí se někdy Ciri do Cintry nebo prostě zůstane tam, kam odešla? Setká se někdy opět Jarre se Ciri? A tak dále. Nebo to prostě nebudeme řešit, protože něco skončilo a něco nového začíná?
Celkově mě to nesmírně bavilo, určitě si někdy přečtu i povídky a k celé sérii se ještě vrátím.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (7. týden)

14.02.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (2)

2000 - Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu (Neanglo-americký překlad – Stanislav Komárek)
2000 - Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu (Fantasy)


Kniha Paní jezera v seznamech

v Právě čtených63x
v Přečtených5 702x
ve Čtenářské výzvě210x
v Doporučených311x
v Knihotéce1 669x
v Chystám se číst584x
v Chci si koupit177x
v dalších seznamech16x