Okresní hrdina přehled

Okresní hrdina
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481248/bmid_spravedlnost-a-cerstva-zelenina-ng3-481248.jpg 5 35 35

Pan Neporazitelný série

1. díl >

Ve městě je nový hrdina! Pan Neporazitelný! Jistě, má obličej skrytý za maskou, nosí plášť a pomáhá vdovám a sirotkům jako každý správný hrdina, ale také maří plány šílených vědců a jiných padouchů pomocí své úžasné superschopnosti, která z něj dělá toho jediného a skutečného komiksového hrdinu – dokáže se totiž pohybovat mimo panely svého komiksového stripu a tím narušovat čas i prostor! Tím, že narušuje základy „komiksové fyziky“, dokáže vskutku neuvěřitelné věci… a není sám, kdo je nadaný podobnými schopnostmi!... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Okresní hrdina. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Atlantis
03.04.2023 3 z 5

Tady jsem udělal velkou chybu - četl jsem nejprve druhý díl. Ten je plný originálních nápadů, některé příběhy jsou dokonce i hodně o přemýšlení, měnila se struktura a tvar stránek... To všechno je i v Okresním hrdinovi, ale přece jen v plenkách. Pan Neporazitelný si vystačí s tím, že proskočí pár panely a je hotovo. Špatné to není, to ani náhodou a kdybych začal tady, tak sliním blahem, ale prostě to tak není. 3,5*

GoodGames
19.06.2022 5 z 5

Veľmi hravý komiks plný vtipných a nápaditých momentov. Krátke stripy tomu veľmi sedia a páči sa mi, že hlavný hrdina rieši okrem súbojov so zločincami aj bežné problémy obyčajných ľudí. Samozrejme rieši všetko svojsky a pomocou svojej superschopnosti pohybovať sa medzi komiksovými panelmi. Veľmi svieže.


Hadati
17.05.2022 5 z 5

Každý náruživý čtenář komiksu se nejspíš už setkal s prolomením čtvrté stěny, kdy postava mluví ke čtenářům nebo třeba se samotnými ilustrátory. Běžné to je třeba u Deadpoola nebo Harley Quinn.

Pan Neporazitelný také vybočuje z běžného rámce klasických komiksů, kde komiks je jen forma, jak vyprávět nějaký příběh. Pan Neporazitelný je velmi neobvyklý superhrdina, který si uvědomuje, že žije v komiksu, v poskládaných komiksových oknech, skrz která dokáže proskakovat, a tuto znalost využívá pro dobro všech ostatních.

Na rozdíl od něj si většina dalších postav není této skutečnosti vědoma a ani není schopna této vědomosti využívat. Vyskytuje se zde však i několik výjimek, od rozčileného dědy, přes nešikovného puberťáka až po zákeřné zloduchy, kteří mají nějaké komiksovou formou dané speciální schopnosti. A Pan Neporazitelný je jediný, který si s jejich schopnostmi dokáže poradit.

Komiks má 50 stran, což je tak akorát na to, aby byl nápad dostatečně využit a nestal se nudným a repetetivním.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (47. týden)

21.11.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Okresní hrdina v seznamech

v Přečtených42x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce19x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

2021  91%Okresní hrdina
2022  93%Přátelský superhrdina ze sousedství