Pachatelé dobrých skutků 1: Puntíkáři přehled

Pachatelé dobrých skutků 1: Puntíkáři https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/215314/mid_pachatele-dobrych-skutku-1-puntikari-215314.jpg 4 117 117

Mají dobré srdce, a tak když mají pocit, že někdo v jejich okolí potřebuje pomoc, vrhají se do toho po hlavě. Bohužel, každá jejich snaha se vždycky nějak zvrtne, a proto místo pochval sbírají Michal s Fildou spíše černé puntíky.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pachatelé dobrých skutků 1: Puntíkáři. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (29)

Lamanai
19.11.2023 4 z 5

Audioknihu v podání Davida Prachaře jsme s dětmi zhltli na jeden zátah, respektive dvě jízdy autem. Bavili jsme se u ní všichni. Hvězdu ubírám jen za to, že to nemá až tak dějovou linku a hlavně konec byl takový, že jsme se v lastně s dětmi divili, že to nepokračuje. Ale hned jsme zakoupili dvojku. Jen nám tam nesedí ta interpretace, protože ji načetl někdo jiný.

Aknel26
06.09.2023 2 z 5

Tento komentář napíšu k prvním dílům hned dvou sérií - k Pachatelům dobrých skutků a Billu Madlafouskovi. Obě série vycházejí z oblíbeného a prověřeného konceptu - líčí bláznivé či dobrodružné příhody party kamarádů. Na databázi mají skvělá hodnocení, u nás doma ale zůstaly nedočteny.
U mě se není moc co divit, že se mi knihy nelíbily - jsem odchovaná Boříkem a spol., Mikulášem a žáky Kopytem a Mňoukem, takže mi v těchto "novinkách" připadal humor na sílu, křečovitý a z historek čišela touha pobavit za každou cenu.
Co je ale podstatnější, knížky nezaujaly ani mého sedmiletého syna. Je to zdatný čtenář, ale Madlafousek i Michal s Filipem v něm vyvolali úplnou čtecí krizi, z níž se musel léčit na Ztřeštěném domě na stromě. (Léčba byla úspěšná, naštěstí.) Přitom Boříkovy lapálie jsme spolu četli už dříve a líbily se mu moc, stejně jako Mikulášovy patálie.


Ladis777
20.10.2022 2 z 5

Tak nevím. Dcera se u toho dost nudila. Střídání vážných pasáží s absurdními a křečovitě směšnými ji nezaujalo, mě upřímně taky ne. Spousta věcí je v té knize stereotypních a schematických - učitelka i ředitel jsou hysterické, vystresované a zakomplexované postavy, které se po dětech vozí, teta psychiatrička je magor, matka je neurotická - ženy v té knize obecně vycházejí velice špatně. Muže reprezentuje kromě ředitele tatínek jednoho z kluků a hajný, ti tak nějak představují dospělé chápající dětský svět. Příhody a průšvihy dětí jsou těžko uvěřitelné, stejně jako chování obou kluků - chvíli jednají až nedětsky. No, taky si myslím, že kdyby kniha nevznikla, nic se nestane.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pachatelé dobrých skutků 1: Puntíkáři v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených169x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených12x
v Knihotéce31x
v Chystám se číst25x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech3x