Čenž přehled

Čenž https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/105876/cenz-105876.jpg 5 118 118

Ota Fink série

< 4. díl >

Ve svém čtvtém příběhu Ota Fink o mrtvolu doslovně zakopne hned na prvních stránkách. Pro kriminalisty kapitána Moldánka je to ale mrtvola natolik historická, že problém úsměvně nabízejí archeologům…Náš bezděčný detektiv ovšem se svou neuvěřitelnou intuicí – kterou mu přisuzuje kapitán Moldánek – vbrzku pochopí, v čem je zakopaný pes. Krásná kapitánova dcera jménem Radka, zpozdilá vášeň drsného buldozeristy Knedlíka k tak řečené Hajvortce i stopa úzkých motocyklových plášťů značky Barum na staveništi hrají v dalším ději nezanedbatelnou roli – a všechno spěje šílenou rychlostí k hororovému závěru na zpustlém lesním hřbitově…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čenž. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

ninano
15.08.2023 5 z 5

Výborná starší detektivka od dle mého trochu nedoceněného tuzemského autora. Souhlasím s komentáři pode mnou, že Velinský dokáže velmi zdařile popsat ve svých knihách atmosféru doby.

jprst
06.05.2023 5 z 5

Dobře vystižená atmosféra té doby pohledem mladého soustružníka, svižný děj, humor, kterému se daří vyhýbat se trapnosti, detektivní linka nic moc, ale jako náhled do minulých let podaný neotřelým vypravěčem prostě parádní.


faba
03.02.2023 4 z 5

Ota Fink nám řeší další zločin. Opět s jemnou dávkou humoru, spolu s prostým (dnes by jej nazvali jinak na různých fórech) buldozeristou a kapitánovou dcerou - nová známost - (ten Ota je čiloučkej :-) ).
Mrtvých tu je pomálu, ale není to na škodu. Akorát ten konec je takový rychlý a useknutý.
Nevadí. Prostředí 50. let popsáno skvěle i s chováním lidiček v hlavním to městě.
Dobré + 1 = ****.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Čenž v seznamech

v Přečtených125x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených8x
v Knihotéce94x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x