Ostrov v nebezpečí přehled

Ostrov v nebezpečí
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/33174/ostrov-v-nebezpeci-33174.jpg 4 171 171

Když hlavní hrdina, mladý Paul Foxglove přijíždí na ostrůvek Zenkali, ležící na nejzazším okraji moře, na pomyslné čáře, kde se setkávají a splývají vody Indického a Tichého oceánu, netuší ani, co bude jeho pravým posláním uprostřed tohoto malého tropického ráje. Zprvu je svým novým působištěm okouzlen, v pestrobarevné záplavě tropické vegetace před ním defilují pitoreskní postavičky domorodců i evropských kolonizátorů, žijící zdánlivě v idelické jednotě. Záhy však pozná, že celý ostrov stojí na pokraji vlastní záhuby. Britská vláda se rozhodla vybudovat na něm vojenské letiště a přehradu, která má zatopit rozlehlá údolí, a tím vlastně zničit jeho přirozený ekologismus. Paula čeká nelehký úkol, zachránit ohrožený ostrov.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Mockery Bird , 1981


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ostrov v nebezpečí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (28)

Otakaro
30.01.2024 5 z 5

Když jsem byl na střední škole, přečetl jsem od G. Durrella skoro všechno (u maturity v roce 1993 mi to ale nebylo přičteno k dobru) . K této knize jsem však neměl důvěru, protože jde o fiktivní příběh, nikoliv o jeho osobní zážitky. Udělal jsem chybu. No co, alespoň mi zbyla tato kniha na teď. Líbila se mi a pobavil jsem se jako u každého předchozího Durrella. Za mě kniha nakonec nezklamala. Stojí za přečtení. Příjemný relax nabitý vtipem s tématem k zamyšlení.

kristijan
29.01.2024 2 z 5

Mně se to moc nelíbilo. Nesedělo mi v knize spoustu věcí. Na první pohled se podle obrázků může zdát, že jde o příběh pro děti, což vám ale hned na prvních stránkách nabourají zmínky o politice a sexu. Dále by se mohlo zdát, že půjde o odpočinkovou knihu, z toho vás ale zase poněkud vyvedou brutální šarvátky, při nichž sice nejsou žádní zabití, ale rozbité hlavy kriketovými holemi a rozpárané tváře nožem ano. Dále se tu hezky mluví o přírodě, ale domorodci jsou převážně banda tupců s kdovíproč neskutečně bizarními jmény. A v neposlední řadě mi připadá podivné, proč stojí celý příběh na kompletně smyšlených reáliích. Jestliže šlo autorovi o to, aby zapůsobil svým ekologickým poselstvím, bylo by přece daleko účinnější použít co nejvíce skutečný základ. Mělo to pěkná místa, ale celkový dojem to ve mně zanechalo dost rozpačitý.


Yunnan
19.10.2023 5 z 5

Nádherně napsaná, ekologicky zaměřená kniha od pana Durrella. Četla se prakticky sama, vůbec nechápu, proč jsem s jejím přečtením tak otálel. Bylo v ní napsáno úplně vše, jak to tady na Zemi, bohužel kvůli "pár" lidem, funguje a jak by to tady mohlo být úžasné. No a ta láska... :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ostrov v nebezpečí v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených280x
ve Čtenářské výzvě18x
v Doporučených22x
v Knihotéce194x
v Chystám se číst32x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech4x