Skála přehled

Skála
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/202295/mid_skala-y0B-202295.jpg 4 2550 2550

Ostrov Lewis série

1. díl >

Skotský ostrov Lewis je krásné, ale drsné odlehlé místo bez stromů, bičované větry, pokryté vřesovišti, kde se topí rašelinou a mluví gaelsky. A kde je snad jen strach lidí z Boha silnější než starost o živobytí. Pod zástěrkou víry však přežívají staré pohanské hodnoty a prapůvodní touha po krvi a pomstě. Na ostrov přijíždí nedávnou ztrátou syna poznamenaný policejní detektiv Fin Macleod, jenž se má podílet na vyšetřování brutální vraždy, provedené podle stejného scénáře jako vražda v Edinburghu. Fin prožil na ostrově Lewis dětství, takže je pro něho vyšetřování zároveň cestou domů a do minulosti. Setkává se s dávnými kamarády, s Artairem, který si vzal Marsaili, Finovu první lásku, a s mnoha dalšími. Pro většinu z nich však není vítán. Fin netuší, že klíč k případu by mohl otevřít i dveře, za nimiž je ukryto tajemství, jež se bezprostředně týká jeho samého. Jakou roli hraje v případu Finova dávná účast při tradiční výpravě na lov terejů hnízdících na nepřístupné nebezpečné skále An Sgeir? Tragédie, jež se tam tehdy odehrála, povede i po všech těch letech možná k další oběti.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

The Blackhouse , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Skála. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (587)

Fiddis
předevčírem 4 z 5

(SPOILER) Podle hodnocení jsem měla trochu větší očekávání. Kniha je napsána zajímavě a atraktivně. Hodně pro mě bylo zajímavé prostředí, ve kterém se to odehrává. Vadilo mi ale (spoiler alert), kolik tam bylo různých nehod/neštěstí a jak byly některé věci propletené a zamotané. To mi přišlo takové nepravděpodobné a tudíž ne moc uvěřitelné. Nicméně za mě je to určitě z těch kvalitnějších knih.

Pisquosus
28.04.2024 4 z 5

Poněkud rozvleklé a hodně popisné, ale ve finále moc fajn knížka. Jdu na druhý díl :)


veverkaVv
01.04.2024 5 z 5

Moc se mi první díl série líbil. Sice trošku se to vleklo v prostřední části, ale nevadilo mi to. Spisovatel má cit pro popis okolí, krás nevšedního prostředí i vykreslení hlavních postav.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (2)

2013 - Barry Award (Best Novel)
2011 - Cezam Prix Littéraire Inter CE


Kniha Skála v seznamech

v Právě čtených38x
v Přečtených3 534x
ve Čtenářské výzvě438x
v Doporučených260x
v Knihotéce678x
v Chystám se číst777x
v Chci si koupit116x
v dalších seznamech21x