Čierny dom přehled

Čierny dom https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/265113/bmid_cierny-dom-13W-265113.jpg 4 2544 2544

Ostrov Lewis série

1. díl >

Sympatický policajný detektív Fin Macleod prichádza na škótsky ostrov Lewis vyšetrovať brutálnu vraždu, spáchanú podľa rovnakého scenára ako tá, čo práve vyšetruje v Edinburgu. Fin vyrastal na tomto drsnom odľahlom ostrove bičovanom nemilosrdnými vetrami, na ktorom akoby život zostal v prapôvodnej pohanskej podobe a krv a pomsta sú jeho prirodzenou súčasťou. Stretáva sa tu s bývalými kamarátmi i prvou veľkou láskou Marsaili a zatiaľ netuší, že riešenie prípadu súvisí aj s jeho účasťou na výprave lovcov súl na nebezpečnú Skalu. Desivé odhalenie brutálnej vraždy a hrozba ďalšieho násilia nútia Fina prebádať tajomstvá minulosti, kde sa skrýva kľúč k riešeniu.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Plus
Originální název:

The Blackhouse , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čierny dom. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (586)

Pisquosus
28.04.2024 4 z 5

Poněkud rozvleklé a hodně popisné, ale ve finále moc fajn knížka. Jdu na druhý díl :)

veverkaVv
01.04.2024 5 z 5

Moc se mi první díl série líbil. Sice trošku se to vleklo v prostřední části, ale nevadilo mi to. Spisovatel má cit pro popis okolí, krás nevšedního prostředí i vykreslení hlavních postav.


uzivatel6305
05.03.2024 5 z 5

Asi bych jen okopírovala Janina66 pode mnou. Poslouchala jsem audioknihu před cca 7 lety a v podstatě díky ní jsem už od té doby vyposlechla většinu Petera May.

Tento první díl trilogie je skvělý, originální a navíc ze Skotska a skotských ostrovů. Hned bych tam vyrazila. Příběh je ponurý, střídá se vyprávění ze současnosti a vcelku dávné minulosti, která ovšem přítomnost velmi ovlivňuje.

Popis je tak skvělý, že přímo prožíváte to hrozné počasí, vidíte před sebou tu přírodu a moře, a navíc se klepete zimou a těšíte se na něco teplého na zahřátí nejlépe v jedné z těch tamních hospod (jen toho lososa si už asi nikdy nedám). Skotové jsou drsní a i toho si v knize užijete spoustu.

Perfektní, napínavý příběh, audiokniha skvěle načtena geniálním Jiřím Dvořákem, a navíc to Skotsko! Zkrátka doporučuji, to je snad jasné.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (2)

2013 - Barry Award (Best Novel)
2011 - Cezam Prix Littéraire Inter CE


Kniha Čierny dom v seznamech

v Právě čtených41x
v Přečtených3 526x
ve Čtenářské výzvě437x
v Doporučených260x
v Knihotéce678x
v Chystám se číst775x
v Chci si koupit116x
v dalších seznamech21x