Ostermanův víkend přehled

Ostermanův víkend https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106623/bmid_ostermanuv-vikend-NLq-106623.jpg 4 46 46

Washington DC. V místnosti, kam mají přístup jen vyvolení, je John Tanner požádán, aby dal v sázku vlastní život – a také život své ženy a dětí. Nikdo mu však bohužel nevysvětlí, oč v této akci vlastně jde a jaká nese rizika. Vzápětí po schůzce odjíždí do poklidného městečka, kde se má sejít se skupinou přátel. Jsou to vesměs velmi milí lidé – až na to, že kdokoli z nich může být součástí ďábelské mezinárodní konspirace. Mašinérie se dala do pohybu. A pokud její strůjci uspějí, je ohrožena nejen existence Ameriky, ale také budoucnost celého svobodného světa.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

The Osterman Weekend , 1972


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ostermanův víkend. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Luigi1
24.01.2023 4 z 5

No konečně jsem si zpravil chuť dalo se číst

derminator
30.01.2022 3 z 5

Ludlum psal dobré romány, ale na tomto mě od začátku něco nesedělo. Ano zápletka je vážně skvělá chvíli si říkáte jsou to všichni? Já podezrival ženy. Kniha se začíná rozjíždět až po půlce a jak píšu něco mě na ni nesedí. Ludlum má lepší romány. Tento hodnotím 40%.


Adapa
28.09.2021 5 z 5

Skvěle napsaný román, který mne od prvních stránek chytil. Rozjezd je takový pomalý, podrobně popisující a pak to nabírá spád. Připadal jsem si jak hlavní hrdina John Tanner, taky jsem neměl sebemenší ponětí, kdo je kdo. Když jsem si vymyslel nějakou teorii, za chvíli to bylo jinak. V jednu chvíli jsem si říkal, že všichni jsou agenti Omegy, v další chvíli jsem si říkal, že nikdo z nich a vše je jen jeden velký omyl. Závěr pro mě byl překvapující a když se popisovalo, kde kdo udělal chybu a proto se dal odhalit, chytal jsem se za hlavu, že jsem to v textu přehlédl.
Velmi dobře je zde popsána atmosféra malého novoanglického městečka, čtyři rodiny z vyšší střední třídy a dokonalá manipulace.
Je poznat, že překlad vznikl v době, kdy se některé dnešní běžné věci ještě zde v Česku neznaly, takže slovní spojení jako „platba úvěrovou kartou“ nebo „vyndal nádobí z automatické myčky“ vypadají zvláštně.
Rozhodně doporučuju všem k přečtení a nemůžu než dát pět hvězd.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ostermanův víkend v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených69x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených3x
v Knihotéce83x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

špionáž

Autorovy další knížky

Robert Ludlum
americká, 1927 - 2001
2002  84%Agent bez minulosti
2005  83%Bourneův mýtus
2001  83%Hádův faktor
2007  80%Bourneovo ultimátum
2008  88%Arktická mise