Osm smrtelnic posedlých přehled

Osm smrtelnic posedlých https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/153510/bmid_osm-smrtelnic-posedlych-rtP-153510.jpg 4 51 51

Šest povídek představuje Tennessee Williamse českému čtenáři především jako mistra lidské psychiky. Tentokrát jde o příběhy žen, které jsou vystaveny pokušení (jak jinak než ze strany mužů), často mu podléhají a musí se s tím vyrovnat.

Literatura světová Povídky
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Eight Mortal Ladies Possessed , 1971


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Osm smrtelnic posedlých. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

SSTknihy
06.08.2023 4 z 5

Šest krátkých povídek mého oblíbeného autora. Šest nahlédnutí do duše a psychiky několika svérázných žen, jejichž životy právě procházejí zlomovými okamžiky. Stáří, závislost, hledání smyslu žití, osamělost, odcházející sláva či samota. Vážné a směšné jde ruku v ruce, tragédie se často mění v grotesku. Autor ale své hrdinky neodsuzuje, ani nezesměšňuje, naopak projevuje vůči nim hluboké a upřímné pochopení..

Alma-Nacida
04.07.2022 5 z 5

Maličkosti, ale většinou velmi vytříbené. Je to zase jedna z knížek, je kterým jsem se vrátila po letech. Tuto jsem si vůbec nepamatovala, ale stoji určitě za nejedno přečtení.


LeserDe
25.04.2022 4 z 5

T. W. je silný především v dialozích a psaní her, také umí bravurně popisovat vnitřní svět ženských hrdinek, a to je právě to, z čeho těžil v těchto povídkách. Je to rozhodně příjemné čtení, díky vybroušenému jazyku i vypointovaným příběhům. Doporučuji

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Osm smrtelnic posedlých v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených63x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených1x
v Knihotéce22x
v Chystám se číst21x
v Chci si koupit4x