Organická oprátka přehled

Organická oprátka
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424397/bmid_organicka-opratka-yDi-424397.jpeg 4 41 41

Ve světě zdevastovaném konfliktem mezi lidmi a stroji je jedinou jistotou smrt. To si alespoň dosud myslel veterán Rust, a proto se stal hrobařem. Poklidné zakopávání mrtvol se však desítky let po válce začne komplikovat: z tajemných skrýší totiž vylézají mechanické noční můry, které kdysi přivedly lidstvo na pokraj vyhubení. Jsou to stvoření tak strašlivá, že se jim osady, které cíleně vymýtily jakoukoli technologii, nemají šanci ubránit. Rust by obyvatele své vesnice ochránit dokázal, oni jej však namísto žádosti o pomoc veřejně oběsí. Svým bláhovým činem si nejenže podepíšou rozsudek smrti, ale také funebráka odsoudí k vražednému zmrtvýchvstání, při němž se mu do cesty připletou dávné kulty, robotické hrůzy, láska i šílená strojová božstva.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Organická oprátka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

martin6849
15.11.2023 4 z 5

!!! MOŽNÉ DROBNÉ SPOILERY !!!
Divná, ujetá, sprostá a vtipná. Což je kombinace, kterou mám rad. Bohužel, nejlepší je první část v pustině mezi městy a od Cementopole už to kapku ztrácí šmrnc. A závěr je úplný úlet, ve kterém jsem se poněkud ztrácel.
Občas je styl, kterým je kniha psaná, trošku těžkopádný a rušilo to při čtení.
Jedná se však o oddechovku, která pobaví, a vzhledem k tomu, ze jsem na knihu narazil úplnou náhodou a autora jsem neznal, jsem spokojený. Asi si přečtu i něco dalšího a v papírové podobě (což je pocta, protože neznámé věci a kraviny většinou kupuju elektronicky, protože knihovna není nafukovací a knížky pomalu nemám kam dávat).

roso.mak
17.03.2023 4 z 5

Autorův styl vyprávění je překvapivě poetický, na to jaký s sebou nese obsah.

Ze začátku se budete bavit, pak to časem budete muset vzdát a prostě se nechat unášet a nesnažit se to racionálně pochopit.

Ale to nevadí. Protože tahle knížka je jako pořádný trip, aniž byste se museli nastřelit nějakým doopravdovým svinstvem.


kure91
25.09.2022 3 z 5

U autora budu mít asi problém s tím, že jsem první četl Posmrtnou predaci, která byla se svým celým Odpočinkem a Vincentem Krhavým vlastně ještě docela realistickou a uvěřitelnou knihou v porovnání s Čepelí a Organickou oprátkou. Ve druhé jmenované knize autor opět popouští uzdu své fantazii na maximum a možní i trochu za něj, protože nápadů se tu dočkáme nebývalo hromadu. Podobně jako u Čepele mi moc nesedl závěr příběhu, ale co se musí nechat je autorům styl psaní, který je jednoznačně čtivý, je vidět krásná hra s jazykem a výrazovými prostředky a nechybí různé wise cracky hlavních postav, které jsou drsnější než šmirglpapír a nahláškovanější, než všichni osmdesátkový akční hrdinové dohromady.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (40. týden)

29.09.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Organická oprátka v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených52x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených2x
v Knihotéce43x
v Chystám se číst49x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech1x