Orel a Havran I. díl přehled

Orel a Havran I. díl https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49068/bmid_orel-a-havran-i-dil-ACR-49068.jpg 4 15 15

Orel a Havran série

1. díl >

Strhující příběh z dob rozkvětu římského impéria za vlády císaře Claudia. Caradoc se svou rodinou se ocitá v zajetí římského imperátora Claudia, který jim kupodivu udělí milost. Nicméně barbaři v Británii pokračují v nájezdech na římské pevnosti a města. Budou nakonec úspěšní ve svém boji za nezávislost? Zvítězí hrdost a pýcha barbarů?... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Perseus
Originální název:

Eagle and the Raven


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Orel a Havran I. díl. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

nicolettkaa
29.04.2021 3 z 5

Jsem ráda, že jsem této knize dala šanci. Děj má rozhodně zajímavý a i trochu poučný (fakta jsem si posléze dohledávala). Obsahuje spoustu myšlenek, které v hlavě nějakou dobu zůstanou. Bohužel některé pasáže byly pro mě až moc zdlouhavé a nudné, vůbec by nevadilo knihu trochu seškrtat, proto také ubírám hvězdičky.¨

Mimochodem každý uzurpátor si myslí, jaké dobrodiní zemi poskytuje, když do ní podnikne nepřátelskou invazi a ještě se diví, že se to domorodým kmenům zrovna moc nezamlouvá. Kolikrát se tato historie opakovala? Lidstvo je nepoučitelné.

braunerova
28.11.2014 5 z 5

Král Cunobelinus, princové Caratacus (Caradoc) a Togodumnus, královna Cartimandua přezdívaná Aricia ... tahle jména jsem znal z knih o válkách Římanů proti Británii. Po přečtení tohoto románu už to pro mě nejsou jména neznámých barbarů, ale skuteční lidé s jejich příběhy.
První část knihy popisuje dospívání obou princů, následuje invaze římských legií do Británie a boj za svobodu. Nečekejte podrobné popisy bitev a supermany typu Marcus Aquila (A.Riches) nebo Cato a Macro (S.Scarrow).
Obálka i jméno knihy ve mě dlouho evokovalo dětskou literaturu. Jde ale o nádherný historický román a orel a havran jsou posvátní ptáci Římanů a Keltů.
Autorka se drží historických faktů, narazil jsem jen na některé nepřesnosti:
- Adminia vyhnal už jeho otec Cunobelin
- Nenašel jsem žádnou zmínku o tom, že by Adminius nedlouho po bitvě u Medway zemřel. Naopak v Chichesteru se našel text s podpisem římského guvernéra Británie "Lucullus, syn Amminusův".
- Togodumnus byl starší než Caratacus, proto vládcem v Camulodunonu se stal on, zatímco Caratacus pro sebe dobyl území Atrebatů.
Příběh Gladys je, věřte nevěřte, pravdivý.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Orel a Havran I. díl v seznamech

v Přečtených19x
v Doporučených1x
v Knihotéce11x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit5x

Štítky knihy

Keltové starověký Řím Římané historické romány Claudius, římský císař

Autorovy další knížky

Pauline Gedge
novozélandská, 1945
1998  90%Dítě jitra
2000  91%Dům iluzí
2002  83%Hroší bažina
2001  80%Svitek ze Sakkáry
2004  89%Orel a Havran I. díl