Oppidum České Lhotice aneb Putování za Kelty na Chrudimsku přehled

Oppidum České Lhotice aneb Putování za Kelty na Chrudimsku https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/304144/bmid_oppidum-ceske-lhotice-aneb-putovani-2HS-304144.jpg 4 4 4

V této knížce se dozvíte kdo byli Keltové, jak, kdy a kde na našem území žili, seznámíte se i s jejich městy- oppidy a především s jediným keltským oppidem ve východních Čechách, které stávalo nedaleko obce České Lhotice. V závěru každé kapitoly je několik otázek, na kterých si můžete prověřit své znalosti.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Oppidum České Lhotice aneb Putování za Kelty na Chrudimsku. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

Skallarix
14.08.2018 4 z 5

Malý a velmi stručný průvodce světem doby našich barbarských keltských předků, v neposlední řadě i oblastí Chrudimska, jak nese název knihy. Kniha je zaměřena ale spíše na naprosto neznalé čtenáře, či mládež - najdete zde primární, základní informace "kdo byli Keltové, jak žili, jak vypadali" etc., či v stručném spisu, co se z archeologického hlediska našlo v dané oblasti, či jak teoreticky oblast v této době působila. Každá kratičká kapitola je shrnuta do kvízu, kde si stejně jako na základní škole uděláte test, zda-li si pamatujete co na předchozích cca deseti stránkách bylo uvedeno.
Oceňuji tuto knihu pro oživení regionální "prastaré" historie, věnování se minulosti tohoto období i pro snahu dostat tyto informace do povědomí širšího okolí. Hlavně neskonale obdivuji práci na oppidu Nasavrky, kde se konají každoročně slavnosti - z nichž nejznámější je "Lughnasad", festival keltské kultury. Jak autora této knihy, tak ostatních vůdčích osobností, pořadatelů, či v neposlední řadě pracovníků a dobrovolníků, mezi které se snad brzy přidám (ačkoliv je to pro mě více než kus cesty).
Když se vrátím ke knize - rozhodně bych ji doporučil jak neznalým historie, tak i milovníkům této doby, kultury a civilizace, neboť zakoupením této knihy podpoříte samotný "projekt", díky němuž a jemu podobným naše historie nezemře a nezůstane navždy v zapomnění.
..Navíc samotná kniha obsahuje úžasné kresby a ilustrace pana Petra Nováka.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Oppidum České Lhotice aneb Putování za Kelty na Chrudimsku v seznamech

v Přečtených4x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce2x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x