On a ja - Duchovné rozhovory s Ježišom přehled

On a ja - Duchovné rozhovory s Ježišom
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428369/bmid_on-a-ja-duchovne-rozhovory-s-jeziso-2c5-428369.jpg 4 17 17

Rozhovory Stvoriteľa so svojím stvorením. Duchovný denník Francúzsky Gabriely Bossis.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize On a ja - Duchovné rozhovory s Ježišom. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Achillesaželva
24.03.2024 5 z 5

Všichni (až na jednu výjimku, ale všimla jsem si, že @1Pomněnka má obecně negativní vztah k soukromým zjevením...tak proč je pak vyhledávat..???) krásně o Gabrielle píší, tak já za sebe jen dopotvrdím, že toto je další mystická pecka a tekoucí pramen sladkosti a něhy (bez sentimentů, prosím), kterou dokáže dát jen Ježíšovo Srdce. Kdo učinil s Bohem hlubší zkušenost, je nepodveditelný. Svůj pozná svého. Jistěže zde promlouvá Ježíš, vždyť je to tak voňavé, krásné, pravdivé a povzbudivé. Díky za to! Krásné.

Matematicka
25.02.2024 4 z 5

Myslím si, že deníček Gabriely Bossisové může být inspirativní pro všechny křesťany, kteří chtějí prohloubit svůj vztah s Ježíšem. Pro muže i ženy, především pro ty, kdo své životy prožívají v běžných zaměstnáních s běžnými starostmi. Může ale oslovit i lidi hledající – Gabrielin vztah s Ježíšem a její láska k němu je zcela autentická a zve k následování.

„Uvědom si, že pro tebe budu tím, čím mě chceš mít. Budeš-li se ke mně chovat jen jako k cizinci, budu pouze Soudcem. Budeš-li ke mně cítit důvěru, budu tvým Spasitelem. Budeš-li žít v mé lásce, budu tvým milujícím Ženichem, Bytím tvého bytí.“


archandelka
16.09.2022 4 z 5

Knihu jsem zařadila do svého večerního rozjímání, protože prostě najednou přečíst nešla, jak už to koneckonců u těchto duchovních úvah bývá. Strávila jsem nad jejími stranami dost času a na konci mám pocity rozporuplné. Pravděpodobně asi z těchto důvodů:
1. Nedařilo se mi se vyhnout srovnání s deníčkem sv. Faustýny, který je pro mě absolutně zásadním pramenem duchovního života. V mnohém byl obsah podobný, ale přesto Faustýnu prostě těžko něco překoná, i když to samozřejmě ani v nejmenším nebylo záměrem.
2. Kniha je plná nádherných myšlenek, to se rozhodně nedá popřít, ale nicméně čím déle jsem ji četla, tím více mi přišel obsah tak nějak pořád stejný a tím méně mě oslovoval, až jsme se ke konci už vyloženě těšila, kdy skončí a já budu moct číst něco jiného.
3. Bylo dost škoda, že kniha nebyla více doplněná o příběh autorky, obsahuje v podstatě jen její krátký životopis, ale na základě toho jsem se s ní nějak nedokázala sblížit, protože těch informací bylo prostě málo.
Nicméně určitě stojí za to si ji pročíst a promeditovat. Ani já nevylučuju, že se k ní ještě někdy v životě vrátím, i když na teď mám dost.
A aspoň několik myšlenek:
"Pochybuješ, či som to ja. Konaj tak, akoby to predsa bola pravda. A keby aj tieto slová pochádzali z tvojej ľudskej prirodzenosti, nuž či som ja nestvoril tvoju prirodzenosť. "
"Túž. Túžby zvyšujú schopnosť vnímať."
"Je mi milšie, keď mi nič nepovieš, akoby som mal počúvať slová, na ktoré ani nemyslíš."
"Prečo chceš všetko robiť len ty? Dovoľ mi, aby som v tebe pôsobil,"

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha On a ja - Duchovné rozhovory s Ježišom v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených17x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených2x
v Knihotéce7x
v Chystám se číst14x
v Chci si koupit5x