Olav Audunsson 2 přehled

Olav Audunsson 2
https://www.databazeknih.cz/img/books/95_/95393/olav-audunsson-1-2-95393.jpg 4 29 29

Dvoudílný historický román nás zavádí do norských dějin 13. století. Na pozadí feudálních svárů a válek líčí příběh člověka, který po životě plném bolesti nalézá vykoupení z těžké viny.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Olav Audunsson 2. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

evask
15.02.2023 5 z 5

Dočteno. Těžko se mně s Olavem, Eirikem, Cecilií a dalšími loučí. Bude se mně po nich stýskat. Tak krásně to Sigrid napsala!

Shardlake
13.03.2022 4 z 5

Pokračování životních osudů Olava Audunssona bylo opět zajímavé a s přibývajícími stránkami víc a víc čtivé. V tomto díle se neodvíjí jen život Olava, který se stává vdovcem, ale především jeho potomků, ať už jeho vlastních či těch, které přijal za vlastní či ke kterým nemohl přiznat svá otcovská práva. S postupem času i jeho děti přiznávají, že jejich otec byl čestný a spravedlivý muž a přijímají kříž i za něj a jeho chyby a hříchy. Krásný příběh.


Teclaireddy
27.12.2021 5 z 5

Opět skvělé. V první části sice bylo pár odboček, které mne tolik nebavily (selské povstání proti Švédům, Olav v Anglii), ale chápu, že byly nutné pro úplné vykreslení Olavova života. No a druhá část byla úžasná - skvěle psychologicky popsaný vývoj postav a jejich vztahů, především Olava a Eirika. Škoda, že jsou jenom dva díly, klidně bych o Olavově rodu četla dál :)!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Olav Audunsson 2 v seznamech

v Přečtených32x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených7x
v Knihotéce32x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x