Oko za oko přehled

Oko za oko
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/334172/bmid_oko-za-oko-2iL-334172.jpg 4 317 317

Oko za oko série

1. díl >

Ostrov Jar není jen idylické místo na dovolenou, ale to vědí pouze ti, co na něm žijí. Kat, Mary a Lillia chodí na střední školu, ale to je asi to jediné, co mají společného. Tedy kromě touhy pomstít se. Pomstít se těm, kteří je šikanovali, vysmívali se jim a udělali jim ze života peklo. Špatné věci se totiž stávají i hodným holkám. Ale i hodné holky se umějí bránit. A tyhle tři dohromady? Jsou schopné čehokoli…... celý text

Literatura světová Romány Dívčí romány
Vydáno: ekniha , CooBoo
Originální název:

Burn for Burn


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Oko za oko. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (67)

michaela5515
20.07.2023 3 z 5

Příběh o pomstě tří holek, které se cítí nějakým způsobem ukřivděné. A právem. S tím i vzniká hluboké přátelství. Lillia je moje oblíbená postava. Alexe moc nemusím a vlastně ani Rennie. Zato Reeva mám ráda.

Butterfly340
04.09.2022 4 z 5

(SPOILER) Tohle nebylo vůbec špatné. Od knihy jsem měla nulová očekávání, takže mohla jen překvapit. A taky že překvapila.

Začátek je pomalý. Člověk se seznamuje s hlavními hrdinkami, ale i tak. Čekala bych něco víc. Pak se to nicméně rozjede a už se od knihy nelze odtrhnout. Je to napínavé, pořád jsem přemýšlela, co se stane dál, a také vtipné. Párkrát jsem se u knihy vážně zasmála a to se mi moc často nestává.
Dále cením, že puberťáci mluví skutečně jako puberťáci. Svěží změna!

K samotnému obsahu knihy... Je to hodně toxic a nikde nenajdeme nějaké "rozhřešení". Já to jako problém neshledávám, avšak rozhodně bych knihu nedoporučovala mladším čtenářům. Oko za oko se tváří jako kniha pro "mladé slečny", ale rozhodně jí není. Je to taková new adult oddechovka. A jsem velmi ráda, že jsem si ji přečetla až ve svém věku, kdy mám střední už za sebou. Protože přečíst si ji ve 12-13, tak se nástupu na střední bojím jak čert kříže.

Co bych knize skutečně vytkla a za co strhávám hvězdu, je ta příměs magie, nebo co to má sakra být. Vůbec jsem to nepochopila a nemá to tam žádný význam.
Dále jsem si všimla pár nesrovnalostí, které nebudu rozvádět, protože nechci spoilerovat. Taky bych uvítala, kdyby kniha byla delší a hlavní hrdinky tak dostaly ještě o trochu více prostoru nám vše vysvětlit.

SPOILER

Chápu, proč se chtěla pomstít Mary i Kat, ale Lillia? S Alexem to mohla vyřešit hned a prostě se ho zeptat. Stejně nakonec došlo k tomu, že to spolu nějak vyřešili, ona mu všechno uvěřila, a stali se opět kamarády. Lillia si pomstu Alexovi mohla ušetřit, akorát to potencionálně poškodilo jejich kamarádství, a místo toho se pomstít Rennie, která by si to vážně zasloužila. Manipulativní mrcha, pro kterou jsem neměla vůbec pochopení.

KONEC SPOILERU


_Brunetka_
21.07.2022 3 z 5

Pro upřesnění, hodnotím 3,8*.

Co bych o téhle knížce řekla? Musím říct,že když jsem ji četla podruhé,všimla jsem si trošililinku pomalejšího rozjezdu,který mě však znovu skvěle seznámil s postavami, okolnostmi, proč je kdo rozhádaný a tak. Autorky téhle knížky mají taky neskutečně velký dar. A to,že píšou neskutečně čtivě, čemuž napomáhají krátké kapitoly (zkrátka se tu neustále objevují kapitoly, které vás nenechají ve čtení přestat) a ich-forma. I tři pohledy hlavních hrdinek byly fajn. A když už jsme u těch postav. Mezi mé favority se zařadila slušňačka Lilia i drsňačka Kat (obě dvě jsem vážně žrala),co se týká Mary,ta má za sebou hodně smutnou událost,kterou si získala můj soucit a myslím,že tohle by se opravdu s klidem mohlo stát,ale přesto mi nijak do oka nepadla.A co se týká klučičích postav? Šest slov. Proč je Linty tak k sežrání? Ještě bych měla zmínit záporňáky,na které byly mířené pomstičky. Občas mi to jejich chování přislo vážně ošklivé a kruté,ale rozhodně mi nevadili víc,než mi vadit měli. Místy tahle knížka byla i hodně vtipná. Konec byl napínavý a celkem široce otevřený do dalších dílů,rozhodně by vás měl navnadit. Mě teda navnadil. Celkově se mi tahle oddechová a fajn knížka moc líbila, rozhodně slušný rozjezd série!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (2)

Sluneční brýle nenosím nikdy. Nechci, aby svět před mýma očima byl ještě temnější, než je.


Když namalujete praseti rypák rtěnkou, stejně to pořád bude prase.


Kniha Oko za oko v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených417x
ve Čtenářské výzvě98x
v Doporučených22x
v Knihotéce208x
v Chystám se číst224x
v Chci si koupit67x
v dalších seznamech16x

Štítky knihy

ostrovy pro dívky pomsta

Autoři knihy

Siobhan Vivian
americká, 1979
Jenny Han
americká, 1980