Ohnivý kríž - 1. časť přehled

Ohnivý kríž - 1. časť
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468875/bmid_ohnivy-kriz-1-cast-4WS-468875.png 4 294 294

Cizinka / Outlander série

< 5. díl >

Píše sa rok 1771 a blíži sa vojna. Aspoň tak to tvrdí manželka Jamieho Frasera. Musí jej, hoci neochotne, veriť, pretože má – ako sa na cestovateľku časom patrí – nadanie na kruté predpovede. Clairin jedinečný dar vidieť do budúcnosti ho v minulosti priviedol do nebezpečenstva, ale aj na slobodu. Jej vedomosti o nadchádzajúcej revolúcii sú ako horiaca fakľa, ktorá im v ďalších rokoch môže osvetliť cestu mnohými prekážkami alebo podpáliť vatru, čo by ich životy premenila na popol. Diana Gabaldonová, autorka bestsellerov podľa New York Times, očarila čitateľov svojimi knihami ságy Outlander ovenčenými mnohými cenami. Dosiaľ vyšli štyri príbehy o Jamiem Fraserovi, Škótovi z 18. storočia a jeho žene, Claire Randallovej, cestovateľke časom z 20. storočia. Diana Gabaldonová pokračuje vo svojej úchvatnej romanci nezameniteľným rozprávačským umením.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Zelený Kocúr
Originální název:

The Fiery Cross , 2001


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ohnivý kríž - 1. časť. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (50)

Evkaha
30.09.2023 3 z 5

Váhala jsem, kterou verzi si mám půjčit, jestli tu na díly nebo rovnou celou - no ještě že jsem to vzala napůl, tak můžu s čistým svědomím začít něco jiného. Za mě zatím nejslabší díl, neuměla jsem se překousat začátkem - jako jeden den na tolika stránkách - střed se nějak rozproudil, aby se to na konci vrátilo zase do toho nudnějšího rozpoložení. Jinak se to překvapivě číst dá, akorát si dám zase menší odstup.

stanislava9718
09.06.2023

Další díl knihy o Jamiem, Claire a jejich rodině a blízkých přátelích, kteří se usadili na přidělené půdě od Anglické koruny. Příběh popisuje jejich každodenní boj s přírodou, ale hlavně s lidmi ať - "bílými" nebo s původními obyvateli Severní Ameriky.


hanka9238
31.01.2022 5 z 5

Za mě skvělá knížka, stejně jako ty před tím. Jo, možná nebyla tak napínavá, ale mě to nevadí.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ohnivý kríž - 1. časť v seznamech

v Právě čtených18x
v Přečtených519x
ve Čtenářské výzvě17x
v Doporučených29x
v Knihotéce294x
v Chystám se číst221x
v Chci si koupit71x
v dalších seznamech14x