Oheň a síra přehled

Oheň a síra https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/371493/bmid_ohen-a-sira-Ief-371493.jpg 3 42 42

Novinár a spisovateľ Michael Wolff vďaka dobrým vzťahom s Trumpovým kabinetom prináša kuloárne informácie z pracovne najkontroverznejšieho prezidenta všetkých čias. Prvých deväť mesiacov volebného obdobia Donalda Trumpa sa nieslo v znamení búrlivých, šokujúcich a mimoriadne kontroverzných udalostí. Známy autor a novinár Michael Wolff, ktorý mal neobmedzený prístup do Západného krídla, v knihe opisuje dramatické a živelné úradovanie, odrážajúce prezidentovu osobnosť, čím odkrýva pravdu o chaose v Oválnej pracovni.... celý text

Biografie a memoáry Politologie, mezinárodní vztahy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Fire and Fury: Inside the Trump White House , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Oheň a síra. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

vlkcz
04.05.2023 3 z 5

Těžké hodnocení. Pro Američana možná přístupnější, pro mě jako cizince byla ta spousta jmen a funkcí, u kterých jsem nevěděl jaké mají kompetence, dost matoucí. Na druhou stranu to podle popisu vypadá, že v tom měli guláš i zúčastnění. A vzhledem k tomu, že si tuhle kabaretní figurku vybrali za prezidenta, se v americké politice asi neorientují ani Američani.
Při citacích z některých výstupů DJT nešlo nevzpomenout stejně chaotického projevu a myšlení našeho bývalého slovenského premiéra, stejné osobnostní rysy musely nutně vzbudit sympatie i u našeho tehdejšího prezidenta.
Co je u knihy ale asi největší problém je styl. I když ten je možná daný otřesným překladem a chybějící redaktorskou prací. Gramatické chyby, naprosto nahodile používaná interpunkce (při těch košatých větách velký problém), časté překlepy.
Pro mě průměr.

onRock
24.09.2021 3 z 5

Kostrbato napísaná kniha o Trumpovi, jeho rodine a intrigách počas prvého roku vládnutia DT. S Donaldom je to ešte horšie ako ste si mysleli – nejde o ekvivalent niekoho ako Bureš/Hranol ale skôr Andreja Danka. Kniha stojí o prečítanie napríklad aj vďaka niektorým záznamom neuveriteľných (rozumej bez hlavy a päty) prejavov DT.


teramacek
14.07.2020 4 z 5

Sice jsem teprve v půlce, stát se ještě může ledacos, ale už teď můžu napsat, že se mi tak knížka fakt líbí, protože jsem se dlouho tak nezasmála. Teda takhle: Ono je to vlastně strašně smutný, že taková obskurní figurka stojí v čele tak velkého státu, co dělá, říká a jak se chová, ale celý je to tak neuvěřitelný... ten člověk a všichni kolem něj žijí a živí svůj vlastní sitcom! :D

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Oheň a síra v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených45x
ve Čtenářské výzvě3x
v Knihotéce40x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit2x