Odyssea na Marsu přehled

Odyssea na Marsu https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44244/bmid_odyssea-na-marsu-65c908a229695.jpg 4 30 30

Výbor ze tří cyklů sci-fi povídek amerického sc-fi autora. V titulním sledujeme osudy pozemské expedice na Mars, ve druhém dobrodružství prospektora a cestovatele na Venuši a třetí nás zavede zpět na Zem k excentrickému vynálezci van Manderpootzovi. -- zdroj: legie.info --

Literatura světová Povídky Sci-fi
Vydáno: , AFSF - Asociace fanoušků science fiction
Originální název:

A Martian Odyssey , 1934


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Odyssea na Marsu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

muchtarka
16.10.2018 4 z 5

Možná to bude znít jako pitomost, ale některé příběhy ve mě evokovali podobný pocit, který jsem měla při čtení knihy Tufova Dobrodružství. Ne tak náplň příběhů, jako spíš jejich určitá roztomilost, jinakost a komičnost postav. Příběhy o vynálezci van Manderpoootzovi mě až tak nezaujali, ale Ťuíl a cvokýši? To byly nepopiratelné vrcholy této sbírky, za které si sbírka vysoký počet hvězdiček určitě zaslouží.

tygřík2
02.03.2017 5 z 5

Jedna z mých nejoblíbenějších - jedna - jedna. Ťuíla prostě miluju - jedna-jedna. Čtu si o něm každou dovolenou - jedna -jedna. Jsem z něj cvokýš - jedna jedna. Nevím - jedna - nula, jestli mne kdy nějaká jiná sci-fi tak pobavila. Nezapomenout - nula-nula, že kniha byla napsána v roce 1934. O to víc ji oceňuji -jedna-jedna.


RaptoR
31.01.2013 3 z 5

Weinbaumova sbírka Odyssea na Marsu určitě stojí za přečtení. Jeho povídky jsou neotřelé a zajímavé... Dokud se nedostanete ke třetí povídce... a potom ke čtvrté a tak dál. I když jsou zajímavé, v půlce knihy budete mít pocit, že se jedná o jeden námět několikrát pozměněn - muž a žena, nejdříve se nemají rádi a pak se do sebe zamilují. A někteří o sobě mluví jako komiksoví záporáci ve třetí osobě :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Odyssea na Marsu v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených36x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených3x
v Knihotéce37x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech3x