Odříkaného manžela největší krajíc přehled

Odříkaného manžela největší krajíc https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424589/bmid_odrikaneho-manzela-nejvetsi-krajic-jcR-424589.jpg 4 55 55

Poté, co ji opustí „největší láska jejího života“, zanevře Agáta na muže a rozhodne se budovat kariéru jako šéfredaktorka společenského časopisu a žít už navždy sama. Muže do svého života pustí jen občas, každého jen na jednu noc. Osamělost si nepřipouští, raději se vrhá do práce. Pak jednou, když hledá u rodičů v malebné chaloupce v Malé Úpě, kde vyrůstala, svůj rodný list, nalezne na dně šuplíku dopis, který napsala její sestra Laura, kterou nikdy nepoznala. Dopis je však datován více než deset let po Lauřině údajné smrti..... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Odříkaného manžela největší krajíc. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (25)

Rose-Mary
12.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Agáta se v dětství dozvídá, že měla sestru, která prý zemřela ještě dřív než se narodila. Tak jí to aspoň řekli rodiče. Přes svou kamarádku a její maminku zkoumá dál, aby se dozvěděla víc.
Jako dospělou ženu ji opouští její velká láska. Se Zbyňkem se seznámila již na střední škole a vydupala si ho přes otcův zákaz. Chodili spolu celé roky, než ho rodičům představila. Zbyňkovi rodiče ji měli rádi, společně s nimi jezdila na dovolené. Po mnoha letech ji Zbyněk opustil kvůli jiné, těsně před plánovanou svatbou.
Agáta v domě svých rodičů v Malé Úpě najde dopis, který psala její sestra Laura před deseti lety na maminčinu adresu. Otvírá se před ní záhada, jak je to ve skutečnosti s její sestrou. Její pátrání po sestře má úspěch. Dozvídá se, že má kromě sestry i neteř, která se narodila Lauře jako nemanželská, a kvůli těhotenství ji otec vyhnal z domu a prohlásil za mrtvou.
Kniha je hodně čtivá, zajímavá, plná překvapení a odhalení. Stejně jako všechny knihy Aleny Jakoubkové jsou plné kulinářského umění, kamarádských, a v této knize i rodinných vztahů, čte se dobře a rychle je přečtená.

JancaMia
25.09.2022 4 z 5

Pohádková jednohubka o jídle, šatech, buticích a restauracích včetně kaváren. Kterak rodinný klan ke štěstí přišel .


Sasha001
05.04.2022 3 z 5

Nevím, jestli mě víc odrazoval styl psaní a dialogů nebo to, jak je to celé ploché. Místy jsem se přistihla, že přeskakuji celé odstavce a ani tak mi nic neuniká.
Všichni nažehlení, štíhlí, krásní, s báječnou prací nebo báječným mužem, který je všechny samozřejmě uživí... Nehledě na sáhodlouhé popisy jídla. Kdyby místo toho raději autorka více vykreslila postavy, udělala by lépe.
Jediné, co mi snad bylo opravdu sympatické, je zasazení děje do trutnovska, které mám nesmírně ráda.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Odříkaného manžela největší krajíc v seznamech

v Přečtených93x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených2x
v Knihotéce68x
v Chystám se číst20x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech1x