Odpůrce přehled

Odpůrce
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20830/mid_odpurce-IKD-20830.jpg 4 21 21

Je sice březen, ale na blížící se jaro to příliš nevypadá. Během cesty pohořím Taunus dojde pojišťovacímu agentovi Brennerovi v autě benzín a řidič a jeho spolujezdkyně – mladičká stopařka Astrid – jsou odkázáni na pomoc tajemného muže, který je odveze do zvláštního kláštera, skrytého na opuštěném místě v lesích. Aby však neočekávatelných událostí nebylo málo, stane se nedaleká americká vojenská základna terčem teroristické akce, jejímž cílem je získání supertajných dokumentů o nové biologické zbrani. Během následné honičky se helikoptéra teroristy Salida i jeho pronásledovatelů zřítí právě na klášter. A tato nehode přivede k životu dění nápadně připomínající biblické Zjevení svatého Jana. Ke slovu se dostávají neuvěřitelné a fantastické věci, lidé zažívají dosud nepoznané a všechno to zřejmě nějak souvisí s tajemstvím, jež mniši v srdci kláštera žárlivě střeží… Ve svém románu Odpůrce tak jeden ze současných nejčtenějších německých spisovatelů předkládá nejen skvěle komponovaný příběh, ale také svéráznou vizi konce světa a posledního soudu.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Der Widersacher


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Odpůrce. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

ludek.n
14.11.2021 4 z 5

Wolfgang Hohlbein je mužem mnoha stylů v rámci fantastického žánru. Dokáže napsat hrdinný epos o Nibelunzích, a vedle toho sešitový pulp o dinosaurech, drsnou sci-fi z budoucnosti, ale také dobrodružný příběh pro děti. V Odpůrci se popasoval s biblickým námětem Soudného dne, který nám přibližuje skutečně moderním a akčním způsobem. Utajený bezejmenný klášter, skrývající nebezpečné tajemství, osudoví hrdinové, nejhledanější terorista světa, komanda policejních jednotek, armáda s jejich bojovými vrtulníky, a samozřejmě také všemocní agenti CIA, to jsou základní ingredience, z nichž Hohlbein míchá svůj koktejl. Začíná se ostře hned zkraje a akce nepolevuje ani s přibývajícími stránkami. Díky povaze hlavní zápletky se nám před očima odehrají manévry hodné strategického plánovače NATO. Jenže chybička se přece jen vloudila. Zatajování podstaty příběhu mělo nejspíš zajistit elektrizující napětí, které by čtenáře bez skrupulí strhlo ze židle, ale jde bohužel tak daleko, že už hraničí skoro až s bezradností. Někdy čeho je moc, toho je příliš, a kdyby nám autor nechtěl vytřít zrak svým závěrečným odhalením, bylo by lépe. Čtyři jezdci z apokalypsy to nakonec ustáli a nabídli nám tak dramatickou předehru konce světa.

azertaaz
18.01.2018 1 z 5

To věčné skákání z postavy na postavu mi hodně vadilo. Občas jsem nepochopila, proč tam některé odbočky vůbec jsou. Kdyby je autor více rozvedl, nebo alespoň zapojil do hlavního děje, tak posim, ale takhle tam byly zbytečně.
Jinak to celkově bylo takové jako poslepované, jako by si autor napsal pokaždé kus svého snu a po pár měsících z toho seskládal knihu.


babicka_amalka
26.01.2017 5 z 5

ač nejsem žádným velkým příznivcem sci-fi, tohle se mi četlo velmi dobře;

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Odpůrce v seznamech

v Přečtených33x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených1x
v Knihotéce42x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit3x

Autorovy další knížky

Wolfgang Hohlbein
německá, 1953
2011  73%Prsten Nibelungů
2010  59%Krev elfů
1993  80%Návrat dinosaurů
2007  75%Nad propastí
1999  81%Zapomenutý ostrov