Odovzdávanie ohňa přehled

Odovzdávanie ohňa https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485117/bmid_odovzdavanie-ohna-wyX-485117.jpg 4 22 22

Odovzdávanie ohňa je snahou dostať k mužom to, čo mali prirodzene získať od svojich otcov, no z rôznych dôvodov sa to neudialo. Jadro tejto knihy tvoria myšlienky, ktoré nás, napriek našej rôznorodosti, spájajú a pomáhajú nachádzať návody k tomu, kto sme a aká je naša úloha. Sme obklopení mnohými mužmi, ktorí si nedopriali dospieť a objaviť svoj zámer. Je čas s tým niečo začať robiť. Nezáleží na tom, v akom veku sa k vám dostáva tento odkaz. Oheň je vždy iný a originálny, ale zakaždým v sebe nesie obrovský potenciál. Presne s týmto nastavením sa táto kniha díva na mužov. Ponorte sa do myšlienok o vízii, disciplíne, vzťahoch, odvahe, mužnosti a nájdite si svoju vlastnú cestu. Po prečítaní poslednej kapitoly vás čaká dlhé a dôležité dobrodružstvo.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Odovzdávanie ohňa. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

vmatusko
16.03.2024 4 z 5

Kniha prečítaná za 4 hodiny. Myslím že autorovi ide o jedno - aby sa z chlapcov stali muži - zanechali detské správanie, prevzali zodpovednosť... Spomína iniciáciu, stretávanie sa s inými mužmi, mať v živote cieľ. V druhej časti knihy spomína ženy - ako zistiť či ich zaujímame ako riešiť hádky a iné situácie.
Každý muž si tam môže niečo nájsť, no najdôležitejšie je dať to do praxe.
Ja autora poznám najmä z podcastu muzom.sk, ktorý odporúčam počúvať...

Turmee
15.10.2023 3 z 5

Nejsem cílová skupina, takže možná proto mě kniha až tak neohromila. Autor hned na začátku upozorňuje, že to není kniha pro každého a že není určena ženám.
Za cíl si klade identifikovat co dělá ve dnešní společnosti muže mužem a jak toho dosáhnout.

Téma je to bezpochyby důležité, vzhledem k momentální (2023) krizi mužství všude okolo. A přestože s hlavními myšlenkami souhlasím, na můj vkus je pointa až moc okecávaná3, ukrytá v omáčce plné příměrů a podobenství.

Co mi chybí jsou zdroje. Autor si občas protiřečí a občas mi přijde, že žije v nějakém jiném světě. Ve světě, kde má neomezené množství času a zdrojů. Úplně mi chybí vliv rodiny - malé děti, nenaplánovatelné dny, vyčerpání. Často poskytuje výčet toho, co by chlap měl a co musí, ale už bez praktických rad (založte bratrstvo, učte syna filosofii).
A jako zástupce něžnějšího pohlaví musím poznamenat, že některé jeho rady směrem k ženám nedávají moc smysl.


witiko
06.08.2023 5 z 5

Knihy o osobním rozvoji zásadně nečtu, abych se z těch všech rad, doporučení a návodů k životu úplně nezbláznil. Tuhle knížku jsem spíš symbolicky koupil synovi k patnáctým narozeninám, protože mě nadchnul hlavně její název (a taky hezká grafika včetně abstraktních ilustrací). Syn si ji ale opravdu se zájmem přečetl a doporučil i mně... Což je možná kuriózní, ale jen to dokazuje, že je opravdu výborně, moudře a vtipně napsaná. Pro období dospívání a mladé dospělosti mimořádně přínosná a skoro bych řekl, že dobrovolně povinná, pro střední věk, kdy už je člověk smířený se svými mužnými klady a zápory a nemá už moc ochoty nad sebou přemýšlet, natož se pokoušet předělávat, je to trošku únavné. Autor nás rozhodně nešetří, jeho pojetí mužské identity je hodně hyperaktivní, disciplinované a silové (jako by muž neměl nárok na trochu klidu, spokojenosti a bezúčelnosti a neustále si musel něco dokazovat přijímáním výzev a zdoláváním překážek), ale určitě to my chlapi s vrozeným sklonem k lenosti a pohodlnosti potřebujeme jako prase drbání, a to v každém věku. Rozhodně si z toho něco odnáším, ale v něčem bych už rád zůstal sebou samým, a to i se vší vědomou nedokonalostí, kterou to obnáší. Vy mladí ale čtěte, dokud máte dost síly a motivace se sebou něco dělat a správně začít, autor je skvělý průvodce, kterému lze důvěřovat. V určitém věku je znakem mužnosti i určitá vyrovnanost a nadhled nad svou přespříliš ztopořenou sebedůležitostí, ale na to zatím máte čas...

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Odovzdávanie ohňa v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených26x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce10x
v Chystám se číst14x
v Chci si koupit10x

Autorovy knížky

2022  84%Předávání ohně