Odkaz boha Kukulkana přehled

Odkaz boha Kukulkana
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47672/bmid_odkaz-boha-kukulkana-tT2-47672.jpg 4 38 38

Jedná se o archeologický román, v němž je vysloveno mnoho otázek, ale který dává také nejednu odpověď k teoriím o možnosti prvotního osídlení Země neznámými bohy z vesmíru.

Literatura světová Záhady
Vydáno: , Columbus (ČR)
Originální název:

Das Erbe von Kukulkan , 1993


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Odkaz boha Kukulkana. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

VMJoze
13.05.2022 4 z 5

Chtěl jsem zabrousit do trošku jiného žánru, a na doporučení sestry jsem si Kukulkana přečetl. A určitě nelituji. Hned na to jsem sjel na netu snad všechny dokumenty na tohle téma a můžu říci, že je to vcelku fascinující a všechno tak děsivě přesvědčivé.

Han-nah
30.01.2022 5 z 5

Do výzvy hledám ne úplně čtené knihy. Fascinuje mě veškeré tajemno a vše nadpřirozené, tzv. něco nevysvětlitelného mezi nebem a zemí. Na naší zeměkouli jsou unikátní starověké stavby a archeologové a vědci pořád a pořád zkoumají.
Tato románová kniha nás příběhem zavádí do mayského města r.1317 a následně r.1982. Tuto velice inteligentní kulturu nám přiblíží dva mladí chlapci Yum a Xixli. Vysvětlí přínos boha Kukulkana a jeho poselství pro mayskou civilizaci a jejich víru. Přiblíží obdivuhodnou učenlivost a vypracovaný mayský číselný systém počítání včetně názorných ukázek. Kniha je doplněna fotografiemi Kukulkanovy pyramidy.
Při čtení jsem opravdu chtěla věřit, že se to tak skutečně stalo.


Kulhajs
02.02.2019 4 z 5

Občas trochu křečovité rozhovory postav, tak aby autor do děje narouboval fakta, vysvětlení a své teorie. Kdo již od Danikena něco přečetl, nic nového se nedozví, je to spíš pro dětské publikum, ale i mně se to četlo příjemně. Jen nechápu, že autor vydal totéž znovu pod názvem Tajemství mayské studny, opravdu se to liší jen ve slovíčkách a stavbě vět (nejspíš dáno jiným překladem).

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Odkaz boha Kukulkana v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených62x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce45x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit8x