Očekávání Vánoc přehled

Očekávání Vánoc https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/348883/mid_ocekavani-vanoc-5VD-348883.png 5 8 8

Kniha známého duchovního autora, františkána Richarda Rohra, nabízí zamyšlení pro každý den adventu. Vychází z liturgického čtení na daný den a dává čtenáři impulzy k tomu, aby dobu adventního očekávání strávil skutečnou vnitřní obnovou a posilou. Rohr se staví proti infantilizaci Vánoc a vybízí naopak k tomu, aby se staly opravdovými svátky křesťanské dospělosti. Dává podněty k objevení Boží lásky, velkorysosti, jeho touhy po lidské svobodě. V krátkých, ale moudrých promluvách nabízí na každý den adventu téma, které je možné celý den promýšlet. K tomu slouží i podněcující otázka v závěru, jež obrací pozornost na konkrétní život čtenáře.... celý text

Duchovní literatura
Vydáno: , Portál
Originální název:

Preparing for Christmas: daily meditations for Advent , 1988


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Očekávání Vánoc. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Samsa
17.04.2020

Doporučil nám náš karvinský farář Otec Przemysław přečíst o Adventu nějakou duchovní knihu. Tož vrazil sem do krámu k Barchanské, a nic, préj duchařinu nevede. Až u Steffanové sem uspěl - doporučila mi a nakonec aj prodala Očekávání Vánoc. Tož jako číst se to dá. Úvahy krátké, na každý den jedna, to se ně líbí. Ale on ten pan Rohr je jako fakt mnich, takový náročný, četl sem z něj i tatovi, i švagrové, oba mě hnali. Rohr třeba říká: "Když si vytkneme za cíl, že budeme usilovat o vlastní štěstí, často si tak stvoříme modlu, která se dozajista skácí". No nevím... Švagrové se naopak líbilo, že hříchy v sexu nejsou tím nejhorším, jde spíš o slabost. Na druhé straně přítelíčkování s mocí, prestiží a majetkem, to préj "znecitlivuje srdce a otupuje naše duchovní vnímání". No přiznám se upřímně - měl sem před Vánocema z této knihy hlavu jak balón. Příště proto koupím u Steffanové klidně zase z Portálu, ale spíš Čekání na Vánoce od Kity, s obrázkama!

RH faktor
23.12.2019 5 z 5

Úžasný Richard, ostatně jako vždy. a nadto krásný advent 2019. Šťastné a veselé!


Novotny79
02.01.2019 5 z 5

Richard je mým oblíbeným autorem a vlastně i duchovním vůdcem. Mám rád jeho postřehy, jeho "tnutí do živého", jeho otevírání očí pro věci za oponou. Knížku můžu vřele doporučit.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Očekávání Vánoc v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených13x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce13x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit6x