Obři, bacha! přehled

Obři, bacha! https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422732/bmid_obri-bacha-7OK-422732.jpg 4 23 23

Uvolněte cestu Claudette, malé obrobijce! Statečná a prostořeká Claudette má jediný životní cíl – stát se slavnou obrobijkyní. A čas utkat se s prvním obrem nastal právě teď! Ale zdá se, že v ospalém městečku, ve kterém žije, se nikdy nic neděje. Ovšem když se dívka dozví, že hradby kolem něj byly postaveny na ochranu před strašlivým obrem, rozhodne se chytit příležitost za pačesy. Claudettina nakažlivá touha po hrdinství a pár lstivých triků navrch strhnou její nejbližší, aby vyrazili po jejím boku na odvážnou výpravu. S nejlepší kamarádkou Marie, která usiluje o titul princezny, malým bratříčkem Gastonem (již brzy nejlepším pekařem cukroví široko daleko) a psem Rekem se Claudette vydává do hor s jasným cílem – vyřídit obra jednou provždy. Že si na něj netroufl žádný dospělý, ještě neznamená, že si na něj Claudette nebude brousit meč!... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Giants Beware! , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Obři, bacha!. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

DennisMoore
17.01.2024 5 z 5

Přesně takový ten příběh, který dospělí napíší/nakreslí zároveň pro mladší čtenářstvo i sami pro sebe. Vždyť koho by neokouzlila kurážná, respektive hyperaktivní Claudette? Skvělá zábava, a moc děkuji za dárek! :)

simca9342
12.08.2023 5 z 5

" Princeznovská zkouška s hráškem.
Cítíš něco? Ano, vážně to funguje!
Nemůžeš nic cítit, protože jsem ten hrášek vyndala! "

Humorný komiks jako oddech od válečné literatury.
S Claudette, která ještě ani nechodí do školy , ale kuráže má na rozdávání a před ničím se nezastaví.
Malá zrzka bojuje s obry zatím jen ve své bohaté představivosti, ve svém věku je však hádavá a vypadá to, že ani místní vypravěč starých legend neříká pravdu.
Chce být jako její táta. Mě být na vozíku a železnou rukou rozkazovat svým dětem, ale stát se opravdovou válečnicí.
Bratr Gaston je své starší ségře v patách. Je mu vzorem, protože už teď se neohroženě vrhá do boje s místními drzouny, kteří si dovolí ho šikanovat.
Pravá bitva s opravdovým obrem ale začne v okamžiku, kdy je malé město napadeno neúnavným všehožroutem a nepřítelem k tomu. Už zase .
Claudette svou odvahou zláká kamarádku Majdu a bráchu Gastona a společně se psem Rekem se vydávají vstříc nebezpečí.
Neví, že nejsou sami. V domnění, že malé děti nemůžou zabít velkého obra se na sledovací akci vydávají lidi z vesnice v čele s bývalým válečníkem Augustinem.

Pohádka v bublinách :)


Knihomolka506
04.07.2023 5 z 5

V knihovně uvedeno jako "novinka" , ale na trhu už pár let existuje, ale pro mě je každý komiks nebo lépe řečeno to, co má stránky a hlavně je z papíru dobrý.
Obrobijka, hradby a boj na život a na smrt. Děj mi tentokrát připomíná film Ronja dcera loupežníka spojený s Nocí na Karlštejně.
Vzhůru za snem Claudette!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Obři, bacha! v seznamech

v Přečtených24x
ve Čtenářské výzvě4x
v Knihotéce2x
v dalších seznamech1x