Objevitel neznámých břehů - Život Vituse Beringa přehled

Objevitel neznámých břehů - Život Vituse Beringa https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/222714/bmid_objevitel-neznamych-brehu-zivot-vit-7Tr-222714.jpg 4 5 5

Životopis slavného dánského mořeplavce (1681-1741) ve službách cara Petra I., mořeplavce, který po Kolumbovi objevil Ameriku, když se k ní na rozdíl od Kolumba plavil ze západu na východ. Práce shromažďuje a literárně zpracovává všechny skoupé a kusé zprávy, dochované po dvou stech padesáti letech a snaží se tohoto mořeplavce vidět takového, jaký byl; nezatajuje jeho nedostatky ani mu neupírá jeho přednosti.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Objevitel neznámých břehů - Život Vituse Beringa. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Pietro78
25.02.2024 5 z 5

Neuveriteľné cesty !! A to v takých časových úsekoch a podmienkach,že to až človek dnešného sveta nevie vstrebať ...,ale opis na pár viet a stránok je trocha málo na tak strastiplnú a hlavne významnú,objaviteľskú udalosť . Ale aj vo svojej stručnosti podáva kniha celkom objektívne obraz doby,udalostí a nielen vyslovene týkajúce sa tej cesty...takže môžme byť radi,že sa niekto aspoň takto pokúsil tú celú anabázu vtesnať do tejto útlej knížky...tento významný počin by si zaslúžil omnoho,omnoho viac...napísaná je dobre a číta sa "rýchlo" ;-))

elcapitano
07.03.2017 4 z 5

Jsem první kdo knihu komentuje :)
Útlý svazek vydaný v edici "Svět Sovětů" napsaný v době (předpokládám) Stalinismu. Vitus Bering byl Dán a druhá hlavní postava celého dobrodružství - Georg Steller - byl Němec. Tolik na úvod.
Kniha popisuje ÚŽASNÉ DOBRODRUŽSTVÍ a neuvěřitelně těžkou, náročnou a tragickou mnohaletou objevitelskou výpravu. Je opravdu s podivem, co člověk dokáže přežít. Nejde než smeknout klobouk před odolností, vytrvalostí a statečností.
Na druhou stranu, můj obdiv se týká popisované skutečnosti, kniha je více méně spíš neutrální popis skutečnosti a bohužel je velmi stručná. Spoustu momentů a popisovaných skutečností, které kniha přejede jednou větou bych rád četl popsané mnohem víc do hloubky a detailněji - např. strastiplnou, více než rok(y) trvající cesty přes Sibiř.
Zajímám se o historii námořnioctví, takže kniha pro mne byla opravdu zajímavá.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Objevitel neznámých břehů - Život Vituse Beringa v seznamech

v Přečtených5x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst1x