Obhájce přehled

Obhájce https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413970/bmid_obhajce-h1d-413970.jpg 4 184 184

Brigham Theodore série

1. díl

Peněz je málo a kariérních vyhlídek ještě méně, proto novopečený právník Brigham Theodore podnikne zoufalý krok a nastoupí do pochybné právnické firmy v Salt Lake City. Hned svůj první případ, překročení povolené rychlosti, ovšem prohraje a je přesvědčený, že se s kariérou právníka může rozloučit. Proto je více než překvapen, když mu jeho šéf přidělí o něco náročnější kauzu: Amanda Piercová je utrápená a vyčerpaná žena, které psychopat znásilnil a zavraždil dceru. A ona se mu pomstila. Není pochyb, že to byla ona, kdo zmáčkla spoušť – vidělo jí pět svědků. A i když jsou sympatie veřejnosti na její straně, hrozí jí trest smrti – ona sama ostatně vinu ani nepopírá. Novopečený právník se tak pouští do boje nejen o svou kariéru, ale i o život své klientky.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

The Neon Lawyer , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Obhájce. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (72)

eDex
29.04.2024 4 z 5

Skvělá jednohubka, první od autora, který se díky tomu stal mým oblíbeným. Uvěřitelná zápletka, dobře vykreslené postavy, napínavé, čtivé.
Doporučuji.

mirinda973
22.04.2024 4 z 5

To nebylo špatné. Taková jednohubka, do které se vešlo vše a nebyla ošizená.


85098211
17.04.2024 5 z 5

Celý tento případ, který se bude týkat právníka Brighama Theodora, se rozjíždí docela pomalu. Ze začátku ani nic nenaznačuje tomu, že by se později měla konat tak velká jízda, jaká se potom opravdu konala ;-). Brigham je začínající právník a těch je v Salt Lace City (a nejen tam) jako hub po dešti ;-). Proto je rád, když se mu naskytne aspoň něco - a sice má obhájit muže, vyprovokovaného policií k rychlé jízdě. Tento případ totiž skončí u soudu a Brigham ho naprosto spolehlivě prohraje. Teprve po určité době dostane za úkol obhajovat ženu, která před několika očitými svědky zastřelila pachatele násilného činu na její vlastní dceři. Viz také anotace ;-). Podaří se mu tentokrát proces vyhrát? O tom se už budete muset přesvědčit sami, pokud vás to zajímá ;-). Knihu jsem poslouchala jako audio, ale její načtení mi vůbec nesedlo. Přesto se mi příběh jako takový líbil, zaujalo mě hlavně to, že autor zpracoval skutečný případ - jak je uvedeno v úvodu knihy. Hodnotím tedy plným počtem a doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (33. týden)

11.08.2019


Knižní novinky (17. týden)

21.04.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Obhájce v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených228x
ve Čtenářské výzvě24x
v Doporučených13x
v Knihotéce143x
v Chystám se číst106x
v Chci si koupit20x
v dalších seznamech2x