O Hafíkovi, statečném pejskovi přehled

O Hafíkovi, statečném pejskovi
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/320845/bmid_o-hafikovi-statecnem-pejskovi-5WW-320845.jpg 5 4 4

Hafík je milý a hodný pejsek, taky trochu rošťák a neposeda. Bydlí v boudičce na dvoře u Marků v Pěkněnicích a touží být velmi statečný. Hafík chce být hrdinou. Rozumí se samo sebou, že pejskové se nesmějí bát ničeho. Ovšem co nejméně Hafíka baví, je hlídání. To přece není žádná zábava! A tak to roztomilé psisko často utíká ze dvorečku za dobrodružstvími, o kterých si teď může přečíst každý milovník pejsků. Neváhejte a vzhůru za psími kousky!... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize O Hafíkovi, statečném pejskovi. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Péťa Z.
18.02.2024 5 z 5

Krásné příběhy o Hafíkovi, psím neposedovi, který to vždycky nějak skoulí, aby mohl zdrhnout. :-)

Knížka je velmi čtivá, příběhy nabízejí ponaučení, jsou zábavné, navíc je text psán velkým písmem, takže se hodí i pro děti, které začínají samy číst.

Najednou ten úžasný řízek Hafíkovi přestal vonět a ani chuť na něj neměl. Je tu sám u boudičky a nemůže se podívat na náves na trubače. Smutně seděl a ukápla mu slzička. Žužlal ten řízek a nebyl najednou ani trochu statečný. Ježíšek nepřišel a nesplnil mu jeho přání.

Vtom se ale dveře od domu znovu otevřely a stála v nich paní Marková s kouskem cukroví. Sladkosti, to měl Hafík moc rád. A panička povídá: „Jak to, Hafíku, že jsi ještě nedojedl? Ty máš přece řízky rád. Už jsi měl být dávno na návsi. Copak nevidíš nová vrátka v plotě? Ty ti přinesl Ježíšek, jsou jenom tvoje a odteďka už můžeš chodit ven, jak chceš. Hlavně na sebe dávej pozor a vždycky se nám vrať domů zdravý,“ povídala ta zlatá panímáma.

Na nebi vyšla velká hvězda. Neviděl sice zlaté prasátko, ale to pejskovi pranic nevadilo. Protože ta hvězda byla svatá a Hafík věděl, že dnes nosí zázraky všem lidem na zemi a že ji tam na nebe posadil jistě Ježíšek. Šel pomalu k domovu, díval se lidem do rozsvícených okýnek a přál všem šťastné a veselé Vánoce.
Protáhl se zpátky svými novými vrátky, prošel dvorek, sedl si před boudičkou, podíval se na nebe a zamával tam Ježíškovi pacičkou.

Nočnípták
18.04.2018 5 z 5

Pejsek Hafík je přesně to, co chybělo vnoučkovi v knihovničce. A já ho samozřejmě přečetla, než jsem mu knížku darovala. Moc se mě líbila. Krásný text, krásné ilustrace. Doporučuji a dávám pět *


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha O Hafíkovi, statečném pejskovi v seznamech

v Přečtených7x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce2x
v Chystám se číst1x