O čertovi přehled

O čertovi https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/274742/bmid_o-certovi-eaP-274742.jpg 5 318 318

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize O čertovi. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (75)

Luciluc
12.05.2024 5 z 5

(SPOILER) Knížka čtená dceři. Na knihu jsem viděla doporučení na sociální síti a u nás v knihovně ji měli k vypůjčení. Popravdě, první dojem jsem z ní neměla moc dobrý, při zběžném prolistování mi přišlo, že je tam málo textu, ilustrace mě dvakrát nenadchly…ten den jsem ale zrovna spěchala, popadla ji a půjčila domů. A jsem moc ráda! Příběh o čertu Florimónovi, který byl vyslán z pekla, aby dělal lidem zlomyslnosti a naschvály a nakonec se proměnil v dobrého člověka – kominíka, se mi moc líbil. A oblíbila jsem si i ilustrace, jen to chtělo víc času a pozornosti. :) Hezký byl dům Tradamily nad městem, její vztah k Florimónovi, to, že věřila, že v každém je aspoň zrnko dobra. Skvělé bylo to, co pro ni Florimón udělal.
„Mlčeli, a přesto si povídali.“
„Podívej, vyšla nám hvězda.“
Určitě doporučuji k přečtení.

adela2316
18.02.2024 5 z 5

Moc pěkný příběh s krásným koncem. Při čtení jsem měla pocit, že je mi povědomý, a pak jsem si vybavila, že jsem tento příběh videla zfilmovany.
Další krásná kniha od Pavla Čecha.


milary
05.01.2024 5 z 5

Pro potěchu duše začínám rok pohádkou.
Pavel Čech disponuje úžasným darem; svou výrazně osobitou slovní poetiku dokáže vtisknout ve stejné míře ilustracím svých knih. A kdo si otevře výňatek z jeho životopisu tady na Databázi, přečte si něco z toho, co má Pavel Čech rád. A pak už je vlastně všechno jasné, tedy to, kde bere barvy slov pro sdělení svých obrázků, co člověka zahřejí jako laskavá peřina bezpečí a dobrých zpráv.

Prohlížívám si jeho knížky v knihovně a tak nevadí, že Florimonovo dobrodružství mi vykreslil prostřednictvím audioknihy, kterou mohl sotvakdo načíst lépe než Pavel Soukup.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (3)

Lenost - ďáblova poduška.


I v tom nejšpatnějším člověku pod sluncem se skrývá alespoň zrnko dobra a nikdo není jenom špatný.


Všechno zlé se dá napravit.


Kniha O čertovi v seznamech

v Přečtených411x
ve Čtenářské výzvě50x
v Doporučených34x
v Knihotéce101x
v Chystám se číst24x
v Chci si koupit28x
v dalších seznamech7x