O botě, která si šlapala na jazyk přehled

O botě, která si šlapala na jazyk https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/223375/o-bote-ktera-si-slapala-na-jazyk-223375.jpg 3 13 13

Pestrá čítanka pohádek a veselých básniček pro mladší školáky s rozvernými ilustracemi Galiny Miklínové. Děti se seznámí s botou, která si stěžovala, že neustále zakopává a šlape si na jazyk. A víte, jak se šišlání nakonec odnaučí? Děti se dozví nejen to, ale také si přečtou příběhy o pavouku, který chtěl být nejlepší na světě, o starém komíně a o hluchém dědečkovi a jeho hrnečku a spoustu dalších vtipných příhod a básniček. Autorem je básník Pavel Žiška, jemuž v Albatrosu již vyšla úspěšná sbírka nonsensových veršů Neříkejte teleti, aneb knížka básní pro děti.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize O botě, která si šlapala na jazyk. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Iveta Černá
06.02.2022 4 z 5

Nedalo mi to, a ze zvědavosti jsem si knihu přečetla (přečetli). Myslím, že pojem "alkoholismus", "rozvod" a "smrt" (viz níže uvedený komentář) je pojem naprosto vytržený z kontextu, asi něco, jako "brutalita" páchaná v Červené Karkulce, či Otesánkovi, nebo "šikana a psychické domácí násilí" páchané na Popelce,či Marušce z Dvanácti měsíčků. Některé slovní obraty a pojmy si tedy myslím, že jsou pro děti hůře pochopitelné (proto dávám o hvězdičku méně), ale na druhou stranu jsou určitě v blízkosti rodiče (a doufám, že dostatečně inteligentní), kteří neznámé vysvětlí, takže nejen, že si pohádky, básničky s dětmi jen tak obyčejně přečtou, ale mohou navíc i o lecčem komunikovat, je tu příležitost se něco naučit, děti poučit.... Pohádky jsou tu zkrátka "jiné", jsou neotřelé a některé i dost vtipné, prostě tu nevystupují princezny a víly, čarodějnice, čerti a draci, ale např. takový hrneček, pavoučci, krtci, semišová bota, vodovodní kohoutek...Za nás - kniha se líbila.

Atlantis
03.01.2022 1 z 5

No to byl zase jednou hnus. Opravdu strašné. Pan Žiška chtěl nejspíš napsat knihu pohádek, ve které by se vybil ze svojí frustrace. Vždyť ten svět kolem je tak hnusný, všichni jsou na něj zlí, tak ať to vidí i ty děti. A tak dostanete knihu o alkoholismu, rozvodu, smrti, investorech, parcelách a podobných volovinách, které vyloženě křičí: "Hele, jak chci být moderní a relevantní."
Jenže ona to ani není celá kniha pohádek. Autorovi totiž rychle došel dech a druhá půlka jsou básničky. Hodně pitomé básničky, kdy i moje pětiletá dcera vyvracela oči. Udělejte si prosím laskavost a obejděte tuto knihu obrovským obloukem.


musska
30.08.2020 4 z 5

...
Novodobé jezinky
k jídlu pijí ryzlinky,
poznáte je okamžitě
jsou to vaše maminky.
:-D

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha O botě, která si šlapala na jazyk v seznamech

v Přečtených12x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce1x
v Chystám se číst1x