Nový Zéland: Daleko na mapě, blízko k srdci přehled

Nový Zéland: Daleko na mapě, blízko k srdci https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463738/bmid_novy-zeland-daleko-na-mape-blizko-k-9AR-463738.jpg 5 3 3

Příroda, ze které mrazí; pláže lákající k nekonečným procházkám; oceán všude kolem, který jen dokresluje vzdálenost těchto ostrovů od zbytku světa. Geografická odlehlost Nového Zélandu však osamocenému cestovateli dává víc, než se na první pohled může zdát. Lucie strávila na druhé straně zeměkoule jedenáct měsíců, ze kterých si neodvezla jen dva popsané cestovní deníky. Chvíle v zemi, kde je víc ovcí než obyvatel, považuje bez nadsázky za "nečekaně šťastné", a to i přesto, že se na Nový Zéland vydala bez varování. A jak zjistíte, varování by měl dostat každý, kdo směřuje do těchto končin. Více než šedesát krátkých postřehů je symbolickým poděkováním všem cestovatelům i místním, kteří Lucii na její cestě doprovázeli. Někdy se zdrželi jen chvíli, jindy zůstali po jejím boku déle. Ale čas ve finále nehrál roli. Velký dík patří v neposlední řadě i Novému Zélandu samotnému.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nový Zéland: Daleko na mapě, blízko k srdci. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

IvaKo
26.06.2023 4 z 5

Tahle knížka mě pohladila po duši, protože pro Nový Zéland mám slabost. Není to klasický cestopis, ale spíše čtivé vyprávění o náhodných setkáních a putování exotickou přírodou. Autorka cestovala převážně sama, což obdivuji, ale jako rodič bych určitě klidná nebyla. Napsáno poutavě, citlivě a vtipně.

evaska
16.02.2021

Příjemná oddychovka - čte se to neuvěřitelně lehce a člověk se i zasměje. Knížka o 3 měsících života v New Plymouth a následném cestování po Zélandu. Ani ne tak nabitý výčet cestopisných bodů, jako spíše velmi atmosférické povídání o sladkém poflakování se na druhé straně zeměkoule. Dobrá investice, pokud se chcete ve volné chvíli zasnít o svobodě, náhodných setkáních a toulkách v odlehlých krajinách, nebo zavzpomínat na lehkost bytí spojenou s tímto druhem cestování a potkávání lidí, či sebe nebo někoho jen tak mimoděk navnadit na Nový Zéland.


suzan_ne
16.02.2021 5 z 5

Kniha se mi líbila, moc hezky jsou zde popsány krásy Nového Zélandu. Trochu mi v knize chyběly reálné fotky z cest, ale to vykompenzovaly moc pěkné ilustrace :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nový Zéland: Daleko na mapě, blízko k srdci v seznamech

v Přečtených4x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit3x

Štítky knihy

cestopisné příběhy cestování Nový Zéland zážitky

Autorovy knížky

2020  93%Nový Zéland: Daleko na mapě, blízko k srdci