Nový zákon přehled

Nový zákon
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/202859/bmid_novy-zakon-Llk-202859.jpg 4 66 66

Překlad ThDr. Václav Bogner. Liturgická obnova vyhlášená Druhým vatikánským koncilem podnítila i u nás snahu o pořízení kvalitního českého překladu Písma svatého. Tento úkol vzala na sebe pracovní skupina vedená docentem biblických jazyků ThDr. Václavem Bognerem.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nový zákon. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

Kulm
06.01.2024

Skvělé "kapesní" vydání Nového zákona. Velkým plusem zde je především poznámkový aparát, který sice není na úrovni Studijního překladu, ale i tak je obsáhlejší, než u klasického ČEP.

MonikaKristina
13.07.2023

Koupila jsem si v antikvariátu 11. Ale je jen s poznámkami, nikoli také s výkladem, jako u starozákonních knih. Jednak jsou tu k veršům odkazy na jiná místa v bibli, pak jsou uvedeny některé jiné varianty přeložených slov a na konci je stručný rejstřík použitých výrazů, jmen, názvů míst: např. setník, hřivna.


pismenkovyJoe
27.05.2020 5 z 5

Něco se mi líbilo a něco méně. Například evangelia podle Marka a Lukáše byla dost podobná těm podle Matouše, tudíž už sem u Lukáše ztrácel zájem ale evangelium podle Jana mě bavilo, stejně jako skutky a některé listy. Jako věřící v trochu jiné věci si o určitých pasážích myslím své ale nepopírám že je to se Starým zákonem kniha knih a jsem velmi rád že sem si na ni našel čas. I člověk co bere vše jen fakticky si z této knihy může vzít velmi mnoho dobrého a určitě není na škodu se občas řídit i něčím jiným než ziskuchtivostí.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nový zákon v seznamech

v Právě čtených10x
v Přečtených106x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených12x
v Knihotéce159x
v Chystám se číst9x