Nové základy experimentální psychologie přehled

Nové základy experimentální psychologie
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/298297/bmid_nove-zaklady-experimentalni-psychol-puT-298297.jpg 4 37 37

Stěžejní dílo Břetislava Kafky, světově proslulého badatele v oblasti experimentální psychologie a parapsychologie. Pomocí hypnózy, mimořádně pevné vůle a pracovitosti dokázal proniknout do hloubi lidské duše a odkrýt její vlastnosti a pozoruhodné schopnosti. V této knize soustřeďuje veškeré své poznatky založené na hypnotických pokusech, které prováděl takřka denně, po osmatřicet let svého života. Radí zde například jak pracovat s tělesným magnetismem, či jak se účinně léčit pomocí autosugesce. Tato a mnohá další témata (jasnovidnost, přenos myšlenek, varovné sny, podvědomí atd.) jsou poutavě rozpracována a doplněna o popis řady zdokumentovaných příkladů - pokusů.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nové základy experimentální psychologie. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Filomena1961
28.03.2023 5 z 5

Po přečtení této knihy, četla jsem ji téměř souběžně s knihou od pana Koukolíka- Lidský mozek, vzbudila ve mně hodně rozporů. Dívá se totiž na problém z jiného úhlu pohledu. Musela jsem se začíst a určitě můžu napsat, že je zajímavá a má co říct i dnešnímu čtenáři.
Kafka ve své knize zkoumá. jak by bylo možné využít síly člověka i přírody pro dobro a zdraví lidstva. Uvádí subjekty, jak sám píše do hlubokého transu a tím se přibližuje k samotné podstatě duše. Jak už jsem napověděla zabývá se nejen fungováním lidského těla, jeho léčbou, poznáním duše a její dokonalostí, hypnotickým spánkem, smrtí,duševními chorobami, léčbou autosugescí, ale také stavy duše ve fluidu oduší. Stačí se jen trochu jinak naladit, začít číst a kniha určitě osloví většinu čtenářů, i přes své stáří je nadčasová. Doporučuji.

Lessana
04.08.2021 5 z 5

Vzácna a múdra kniha, ktorá by nemala chýbať v žiadnej domácej knižnici. Jej noblesný štýl núti človeka mimovoľne dbať o čistotu vlastnej "mluvy" (a často predčítať nahlas rodinným príslušníkom), no a maximálne podnetný obsah, samozrejme, prebúdza v človeku silu ducha, pripomína mu najzákladnejšie hodnoty vyvierajúce z nášho Zdroja a zľahka vštepuje postupy, vďaka ktorým bude telo vždy zdravé a silné.
Jediné, čo v knihe chýba, sú súčasné zdravotné problémy, ktoré, pochopiteľne, v čase jej písania ani neexistovali. Žiadne otravy nekvalitnými potravinami, kardiovaskulárne ochorenia atď.
Napriek tomu ide o dielo nadčasové, ktoré sa dá čítať vyslovene s pasiou - jednak pre nádherný štýl, ďalej autorovo hlboké poznanie a samozrejme ušľachtilý zámer.


Moonblade
08.01.2018 5 z 5

Nemáte ani tucha co se kolem vás děje. Vše co je psáno je absolutní pravda. Jenom jste slepý. Mohu z vlastní zkušenosti potvrdit.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nové základy experimentální psychologie v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených59x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených8x
v Knihotéce57x
v Chystám se číst53x
v Chci si koupit29x
v dalších seznamech3x