Nová země – Objevte v sobě smysl života přehled

Nová země – Objevte v sobě smysl života https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413701/mid_nova-zeme-objevte-v-sobe-smysl-zivo-L6D-413701.png 4 260 260

Text popisuje nevědomost v duchovním smyslu. Hlavní hrdina této nevědomosti je naše ego. Ústřední jádro veškeré aktivity naší mysli spočívá v jistých opakujících se a přetrvávajících myšlenkách, emocích a vzorech reakcí, s nimiž se identifikujeme

New Age Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Citadella (SK)
Originální název:

A New Earth , 2003


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nová země – Objevte v sobě smysl života. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (53)

Ivaksa
07.05.2024 odpad!

Zase kopíruješ Osho. Zase jsi vykradl jeho duchovní práci, znovu používáš stejné příklady, hodnocení lidí, jejich ega, lpění na materiálnu a chamtivosti. Tohle nejsou tvoje myšlenky chlapče. Prozrazuje tě vlastní nabubřelé ego. A zase ti na to valná část čtenářů nadšeně skočila. :))))
Mě je z tohoto autora úplně špatně.

VNI
06.05.2024

* Pár uryvků z knihy, které ukazují její hloubku. Snažíme se ve věcech najít sami sebe, ale nikdy se vám to nepodaří../ Většina lidí nežije v existující realitě, ale pojmové./ Snaha najít sám sebe skrze věci je marná: Spokojenost Ega je krátkodobá, a tak pořád hledáte víc. Nakupujete a konzumujete víc./ Pokaždé když zcela akceptujete ztrátu dostanete se za hranice ega.../ Spojujete pocit vlastní hodnoty s věcmi, které vlastníte?/ V blízkosti smrti se celý koncept vlastnictví ukáže jako bezvýznamný./ Kniha mě inspirujea nutí se zamýšlet. I když nesouhlasím se vším jak to vidí autor.


Kllara
26.10.2023 5 z 5

Eckhart Tolle představuje způsob, jak nalézt vnitřní klid a snížit míru utrpení pomocí náhledu na svět ne pouze očima "já", ale v širším kontextu, tedy prostřednictvím jisté formy nadhledu. Zároveň čtenáře podněcuje k tomu, aby si v životě více uvědomoval to, co činí, myslí, cítí a kým ve skutečnosti je. Ačkoliv kniha údajně navazuje na Moc přítomného okamžiku, myslím si, že by klidně mohla být samostatně.

Nová země se mi moc líbila a myslím si, že je to povznášející kniha, ze které si lze odnést spoustu dobrého, ale je pravdou, že rozhodně nesedne každému. Ale to je naprosto v pořádku. Existuje mnoho cest, jak se dobrat k pravdě a naplnit svůj životní potenciál. Už jsem viděla mnoho rádoby duchovních lidí, kteří měli větší ego, než lidé, kteří se o nic podobného aktivně nezajímali :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nová země – Objevte v sobě smysl života v seznamech

v Právě čtených22x
v Přečtených411x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených50x
v Knihotéce155x
v Chystám se číst297x
v Chci si koupit103x
v dalších seznamech8x