Nová planeta přehled

Nová planeta
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/266985/bmid_nova-planeta-AAs-266985.jpg 4 124 124

Daniel vyrůstá v technicky vyspělé a zcela uzavřené civilizaci, která si říká Nová planeta. Odlidštěná společnost dělící se na vyvolené a nevyvolené předstírá, že opustila Zemi, ale ve skutečnosti kolem sebe jen postavila neprostupný val. Vyvolený a privilegovaný Dan miluje své tři nevlastní bratry a netuší, že oni ho nenávidí. Dílem jejich zrady se jednoho dne ocitne na hromadě mrtvol pod valem Nové planety. Není cesty zpět. Začíná jeho boj o holé přežití ve světě za zdí. Odhalí, na jakých hrůzných základech je postavena civilizace Nové planety, a musí přehodnotit vše, v co dosud věřil. Podobně jako na starozákonního Josefa na něj čeká velká odpovědnost, ale také velké shledání. Jak se popere se svým neobyčejným osudem? Dokáže bratrům odpustit?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nová planeta. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (40)

Schary
04.01.2024 4 z 5

Kniha se mi líbila, překvapuje mě to nízké hodnocení zde. Příběh je promyšlený, komplexní a hlavně zábavný. Popisuje vyspělou civilizaci, která existuje paralelně s posatpokaliptickým světem. Hlavní hrdina vyrůstá jako dítě v té vyspělé civilizaci, ale zradou bratrů se dostane do světa mimo jejich stanici. Tady se postupně seznamuje s tímto jakoby středověkým světem, který vyrostl na troskách naší civilizace.

Profesorskey
16.01.2023 4 z 5

Martin Vopěnka je úžasný spisovatel a jeho Nová planeta opravdu stojí za přečtení. Čtyři hvězdy a ne pět dávám za obsáhlost knihy, za hluché pasáže, a za velmi stručné zakončení, které mohlo být klidně více propracováno. Ale jinak je to velmi kvalitní a příjemné čtení. Takže pokud chcete lehké sci-fi, které se dobře čte, Nová planeta je pro vás jako dělaná.


Hobo
30.07.2022 5 z 5

V zásadě lze souhlasit snad se všemi výtkami od předešlých komentátorů, ale zároveň také s nadšenými ohlasy. Nu, já jsem si početl... A co víc chtít od beletrie?

všechny komentáře

Související novinky (1)

Martin Vopěnka napsal moderní pohádky

23.06.2016


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2016 - Zlatá stuha (Literární část: Beletrie pro mládež)


Kniha Nová planeta v seznamech

v Právě čtených14x
v Přečtených172x
ve Čtenářské výzvě31x
v Doporučených17x
v Knihotéce93x
v Chystám se číst137x
v Chci si koupit36x
v dalších seznamech2x