Nonstop kníhkupectvo pána Penumbru přehled

Nonstop kníhkupectvo pána Penumbru
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/197482/bmid_nonstop-knihkupectvo-pana-penumbru-oXJ-197482.jpg 4 459 459

Veselý a vzrušujúci príbeh o knihách a moderných technológiách, o šifrovaní a sprisahaní, priateľstve, mladej láske a tajomstve večného života. Dokonalý príbeh pre 21. storočie, plný záhad, tajomstiev, tajných kódov a krásneho písma. Autor výborne zachytil súčasnosť, vytvoril úplné nový a úžasný svet. Kombinuje prvky fantázie, tajomstva, priateľstva a dobrodružstva ako nový spôsob nazerania na moderný konflikt prechodu medzi novými a starými technológiami. Do kníhkupectva pána Penumbru v San Franciscu nastúpi na nočné smeny nový predavač Clay Jannone, webdesigner, ktorý prišiel o predchádzajúce miesto kvôli ekonomickej kríze. Zákazníkov nie je veľa a do obchodu sa vracajú stále tí istí - ale vlastne si nikdy nič nekúpia. Namiesto toho si požičiavajú temné zväzky zo zadných kútov obchodu a hlásia sa k členstvu v akomsi tajomnom klube pána Penumbru. Zdá sa, že kníhkupectvo je len zásterkou niečoho väčšieho. Clay sa spolieha na to, že mu jeho priatelia - Neel, podnikateľ zo Silicon Valley, a Kat, špecialistka na vizualizáciu dát zamestnaná v Googli - pomôžu zistiť, čo sa vlastne v jeho novom zamestnaní deje. Zo správania zákazníkov vypozoruje osobitý vzorec, ktorý ho následne zavedie k šifrovaným správam. Ukazuje sa, že tajomstvo pána Penumbru ďaleko presahuje múry kníhkupectva.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Aktuell
Originální název:

Mr. Penumbra's 24-Hour Bookstore , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nonstop kníhkupectvo pána Penumbru. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (123)

IHT
03.02.2024 4 z 5

Velmi mile a ctive. Hlavni hrdina je skromny sympatak, kteremu proste fandite. Nastesti zna par zajimavych lidi, kteri mu dokazou na jeho misi pomoci. Celkove poselstvi knihy je prijemne, ale ruku na srdce, zustal ve mne takovy prazdy pocit - jako bych se nechtel s vysvetlenim a popisem smirit, jako by mi chybelo jeste neco. Proste ten konec slaby.

Hall3006
06.11.2023 4 z 5

Lahůdka pro knihomoly. A také pro počítačové nerdy. Co může skrývat tajemné knihkupectví, které tak úplně knihkupectví není? Podle jakého vzorce je vedeno, proč je otevřeno i v noci i když o platícího zákazníka je nouze, hlavní návštěvníci totiž knihy nekupují, ale půjčují ze zadního inventáře. Mají své kartičky a luští. Nový prodavač Clay se pokusí tomu všemu přijít na kloub a vezme si na pomoc nerdy z Googlu.
Knihu, ač nehodnotím plně, za to poselství na konci stojí za to přečíst.


Terva
27.09.2023 5 z 5

Nonstop knihkupectví.
Hledáme výpomoc..
Noční směny.
Specifické požadavky.
Zaměstnanecké výhody.

Knihkupectví navštívil arogantní debil . . .

Podle anotace jsem si říkal, že tohle možná bude větší bomba než Potter. A musím se paní Rowlingové omluvit, protože je to lepší než Potter. A proč je to lepší než Harry Potter? Protože jsem Harryho Pottera nikdy nečetl. Viděl jsem jen filmové zpracování. A pan Penumbra nikdy zfilmovaný nebyl. Zatím. V této knize najdete spousty popkulturních odkazů. Například na knihy Douglase Adamse, na již zmíněného Harryho Pottera a mám pocit, že kolem prošel i Vetřelec. Ale to všechno je jen taková třešinka na dortu. Jen takový doplněk k hlavnímu příběhu.

Malá ochutnávka:
Ztrácím se ve stínu regálů a málem jsem spad z žebříku. Jsem přesně v půli cesty nahoru. Hluboko pode mnou je podlaha knihkupectví, povrch planety, kterou jsem nechal pod sebou. Vysoko nade mnou se tyčí vrcholy regálů, tady nahoře je pěkná tma knížky jsou napěchované jedna vedle druhé a vůbec sem nepustí světlo. Asi je tu i řidší vzduch. Myslím, že jsem zahlédl netopýra . . .

Příběh je vlastně příběhem sám o sobě. Hledání kódu, hledání nesmrtelnosti, hledání Harryho . . . ne tak Harry se nám tam zase nějak připletl, už o něm nebude řeč . . . hledání existence. Jenže všechno se hroutí použitím počítačové technologie a firmy Google. Ta rozcupuje všechno a všechno jde do kopru. Pět set let práce a jen několik minut trvá zničení. Tma, nic není horší, než, že nic není. Abych přiznal barvu (není to černá) nějak jsem ten princip kódu nepochopil. Ale podstatou je fakt, že jsem se neskonale bavil a kód netrpělivě hledal s hlavním hrdinou.

Citát: Předměstská mysl nemůže porozumět nevyzpytatelné spletitosti newyorských chodníků.

Z příběhu jsem si odnesl spousta mouder. POZOR ZAČÍNÁ SPOTTER - S některými se vám teď svěřím. Tak čtěte pozorně, ať víte, do čeho jdete. Neexistuje žádná nesmrtelnost, která by nebyla založená na přátelství a poctivé práci. (zní to jako komunismus, já vím), Všechna tajemství na světě, která stojí za to poznat, se skrývají přímo na očích. Vylézt na žebřík vysoký jako tři patra trvá jednačtyřicet vteřin. Není snadné představit si rok 3012, ale to neznamená, že byste se o to neměli pokusit. . . správná kniha přesně ve správnou chvíli. KONEC SPOILERU - Plný počet Hetešovo zelených knižních motýlků.
( ƸӜƷ ƸӜƷ ƸӜƷ ƸӜƷ ƸӜƷ )

Citát: Jemná práce, tak stará a nemoderní, že se už brzy dostane znovu do módy.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (4. - 11. 9.)

02.09.2013


Citáty z knihy (11)

Jemná práce, tak stará a nemoderní, že se už brzy dostane znovu do módy.


Knihkupectví navštívil arogantní debil . . .


S milionářem byste se měli se měli skamarádit v době, kdy je ještě šesťák a nemá žádné kamarády.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Ocenění knihy (1)

2013 - YALSA Book Awards (Axel Awards)


Kniha Nonstop kníhkupectvo pána Penumbru v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených574x
ve Čtenářské výzvě45x
v Doporučených34x
v Knihotéce221x
v Chystám se číst255x
v Chci si koupit31x
v dalších seznamech3x