Noční recepční přehled

Noční recepční https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/352009/bmid_nocni-recepcni-Lhy-352009.jpg 4 68 68

Bývalý příslušník britské armády Jonathan Pine – nyní noční recepční v luxusním curyšském hotelu – se opět ocitá tváří v tvář Richardu Onslowu Roperovi, miliardáři a navenek velkému filantropovi, který však ve skutečnosti řídí špinavý obchod se zbraněmi. Na jeho praktiky narazil už před lety v Káhiře – a poté spojil síly s britskou rozvědkou, jež se už léta marně snaží Ropera dostat. Pine souhlasí, že se nechá nasadit do magnátovy bezprostřední blízkosti – a nebezpečná dvojí hra může začít.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Night manager , 1993


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Noční recepční. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

Barbara182
20.01.2024 3 z 5

Závěr příběhu i celý konec je naprosto jiný než v seriálu, ze zákulisních pletich tajných služeb se chtělo člověku zvracet (a celou dobu jsem měla trochu zmatek, kdo je kdo), ale jinak je to svižně napsané a nutilo mě to číst dál a dál, abych věděla, jak to s Jonathanem Pinem a Dickym Roperem vlastně nakonec dopadne :-)

Trudi806
03.11.2021 3 z 5

Proč mi u JlC přijde, že filmy jsou o dost lepší než jeho romány? Ale možná jsem jen jednodušší bytost a tak mi víc sedí, když se kniha trochu proškrtá. A stává se mi to teda výjimečně, aby se mi film líbil víc jak knížka.


Richard Skolek
30.08.2021 3 z 5

Kdyby se mě někdo zeptal, jestli je Noční recepční dobrá kniha, nevěděl bych, co mu na to odpovědět. Je to rozhodně velkolepé dílo, po jehož dočtení mám ovšem docela rozporuplné pocity. Próza je to úchvatná, všechna čest. Je znát, že Le Carré dlouho pracoval pro britské tajné služby, prostředí špionů, intrik a tajných operací je popsáno neuvěřitelně detailně. Na druhé straně, právě v tom je problém. Veškerý děj je utopený v záplavě často zcela irelevantních podrobností, vše je rozepsáno tak obsesivně, až si člověk teskně vzpomene na nekonečné vsuvky Huga nebo Melvilla. Příběh navíc jaksi vymizí do ztracena a nemá žádný zřejmý vrchol, což je sice (nejspíš) realistické, ale čtenářsky extrémně frustrující.

P. S.: chápu, že nakladatel se anotací snažil zaujmout, ale popsat tuto knihu jako "akční špionážní román" je opravdu absurdní. Noční recepční je všechno, jen ne akční.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

1994 - Deutscher Krimi Preis (3. International)


Kniha Noční recepční v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených88x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených8x
v Knihotéce85x
v Chystám se číst41x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech2x