Noční můry v Elm Street 1 přehled

Noční můry v Elm Street 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/61567/nocni-mury-v-elm-street-61567.jpg 4 107 107

Noční můry v Elm Street série

1. díl >

Freddy Krueger, postava z amerického filmového horroru, je mnohonásobný vrah dospívajících dětí, postrach městečka Springwood, jehož život se údajně skončil ve smrtících plamenech ohně, založeného pomstychtivými rodiči nebohách dětských obětí. Ale jeho tělo nebylo nikdy nalezeno. A Freddy se znovu vrací. Vždy po několika letech je tu, hrůzný, se znetvořenou tváří, ve špinavém pruhovaném svetru, klobouku a s rukavicí se smrtícími čepelemi na pravé ruce. Představuje hrůznou vzpomínku, sen nebo skutečnost? Do života svých dětských obětí vstupuje zprvu jako děsivá noční můra a existuje pouze jediný způsob, jak ji zahnat: udržet se v bdělém stavu, nespat. Neboť sen zabíjí...... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Futura , Premiéra Studio
Originální název:

The Nightmares on Elm Street Parts 1, 2, 3: The Continuing Story , 1987


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Noční můry v Elm Street 1. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (25)

Merlin_CZ
03.08.2023 5 z 5

klasika která mě baví jak ve formě knížky, tak filmů :)

TerezaMondeková
31.03.2022 1 z 5

Malá holčička, která dychtivě na starém kazeťáku sleduje Noční můra v Elm Street... tak bych se popsala. Ten film jsem milovala! Ale teď nemám na Noční můru jasný názor. Na jednu stranu se mi líbí ten nápad... ten je originální, zajímavý, legendární. Ale na druhou... mě prostě přijde, že je až moc dílů. Když se vrah znovu vrací a vrací, tak mi to přijde trapný. Kazí mi to celý dojem.
Až nedávno jsem se dozvěděla, že je knižní zpracování filmu a to jsem si prostě musela přečíst. Zajímalo mě, jestli se bude kniha od filmu lišit, jestli bude lepší... Ale jsem dost zklamaná. Díly, které jsou popsány v knize nepatří k mým oblíbeným. Ze všech tří příběhů v knize se mi nejvíc líbil příběh Bojovníci ze snů, ale to taky nebyla žádná sláva. Jednička... dobře. Ale dvojka... ta se mi nelíbí vůbec. Navíc mi přišlo, že všechno v knize je tak... krátké, strohé, bez překvapení, bez napětí, žádný strach... občas jsem se i nudila. Možná by to bylo jiné, kdybych neviděla filmy, nevím. Ale do druhého dílu půjdu, snad bude lepší.


Morbidus
20.09.2021 3 z 5

Obvykle mě knihy podle filmů nepřitahují (a v obrácené kombinaci zrovna tak). Tohle je jedna z čestných výjimek, protože knižní série knih o Freddym se mi dostala do rukou v náctiletém období, kdy jsem se s hrůzostrašnou literaturou teprve seznamoval. Načteno jsem z horroru mnoho neměl a jelikož filmy tohoto ražení byly většinou doma tabu, byly všechny tyto příběhy jedno velké „wow!“
Dnes už samozřejmě vnímám všechnu tu brakovitost příběhu v pestrých barvách. Občas problikne nějaká gramatická či stylistická (to častěji) chybka, ale to k tomu tak nějak patří; čert to vem. Noční můry v Elm Street jsou kult... nicméně zde hodnotím pouze knihu, která je defakto zestručnělým či přímo pozměněným přepisem scénáře. Někdy to v mých očích pomohlo, jindy ubralo - ve výsledku tak jde kvalitou o příjemně vyrovnanou trojici příběhů (+ epilogický popis Freddyho života, bez něhož bych se klidně obešel).
Pokud s nostalgií vzpomínáte na staré horrory či se vám nějakým zázrakem nepoštěstilo vstoupit do Freddyho říše nočních můr, tahle kniha čeká na vás.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Noční můry v Elm Street 1 v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených151x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených4x
v Knihotéce87x
v Chystám se číst18x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

noční můry

Část díla

Autorovy knížky

1992  74%Noční můry v Elm Street 1