Noc špatných polibků přehled

Noc špatných polibků
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537735/bmid_noc-spatnych-polibku-66350c9a42705.jpg 4 24 24

Na rozlučce se svobodou je dovoleno vše, tím spíš když si nevěsta přeje divokou jízdu. Zapomíná však, že jí i jejím bývalým spolužačkám už dávno není dvacet a že je doma třeba čekají závazky, které by s tím tak docela nesouhlasily. Krátké vybočení ze stereotypu nezůstane bez následků a přinese nejen obnovení starých vazeb, ale pro některé znamená i bolestné odkrytí pravdy o jejich životě, který si kdysi představovaly úplně jinak. Společným jmenovatelem a tématem k řešení se tak stávají nejen jejich partnerské vztahy, ale i vztah k sexu a vlastnímu ženství.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Noc špatných polibků. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

honeybee
včera 5 z 5

Autorka opět dokázala, že umí čtenáře zaujmout i překvapit.
Někdo by mohl očekávat průhledný scénář, ale to se u Dagmar Digma Čechové nemůže stát, takže nás čekají zvraty a nečekané proměny hlavních postav, a to čtyř žen středního věku, které mají mnohé za sebou, ale ještě více toho mají před sebou.
Čtivý příběh z pohledu čtyř postav se skvělým koncem, co víc si čtenář může přát.

Jidu
28.05.2024 5 z 5

Pane jo! Tohle byla super dámská jízda plná zvratů, smutných chvil, ale i humoru a znovuobjeveného přátelství.

Sledujeme cestu čtyř kamarádek ze školy, které na rozlučce se svobodou obnoví přátelství a začnou se zase stýkat. Jejich život je oproti mladistvému dost jiný. Najednou řeší jiné problémy, ale jeden zůstává stále stejný - chlapi, ach ti chlapi!

Zora je nádherná baba ve středním věku, která je ale pěkný pometlo a zastává tak roli guru v intimních věcech. Nojo, ale je fakt dobrý ji poslouchat?

O tom se postupně přesvědčí téměř všechny kamarádky. Jak, to vám neprozradím, ale někdy jsem si říkala: "ne! Neee, ani na to nemysli, holka pitomá."

Moc se mi líbilo, že se zde střídaly úhly pohledu jednotlivých postav. Příběh tak neztrácel na dynamičnosti a udržel moji pozornost. No a některé postavy...aach bože, já bych je pleskla! Takže emotivně vše vyresleno na jedničku.

Maličko bych chtěla víc dotažený konec u některých postav, ale to je drobnost. No řekla bych vám ještě víc, ale prostě - přečtěte si to. Tohle sakra chcete. Ideální román pro ženy od úžasné české autorky.

Hodnocení 90%


kramlinka88
28.05.2024 5 z 5

Hodnocení 4,5*

Zora, Radka, Mariana, Agáta - čtyři ženy, které nedávno překročily práh démonizované "čtyřicítky", čtyři životní příběhy, čtyři rozdílné osudy, které však spojuje touha být šťastná. Vlastně nic moc složitého dalo by se říct, a přece zjišťujeme, že to není tak jednoduché a není to samozřejmost umět a smět být v životě šťastná a spokojená.

Jedné z nich k tomuto pocitu chybí děti, druhé láska a pozornost, třetí vlastně jen to, moct být sama sebou a čtvrtá ač spokojená v manželství, je pro změnu donucena řešit následky démonů vlastní sestry. Obyčejná kniha o obyčejných věcech o reálných osudech a situacích, protože prostě svým způsobem se v tom musí aspoň trošku najít každá žena. A ano muže nezmiňuji záměrně, jelikož tohle je prostě čistokrevný román pro ženy a mužský pohled na věc zde nezazní, ač by mohl být zajímavý :-)

Tím neříkám, že si knihu nemůžou přečíst muži, právě naopak, třeba jim to pomůže zjistit, proč se někdy ženy chovají tak, jak se chovají, a co jim tedy vlastně v životě chybí :-) Třeba by byli ještě překvapení...

Jedno vám tedy řeknu, Dagmar prostě umí ! Umí psát, umí si s námi hrát, umí skvěle vykreslit charaktery jednotlivých postav, umí vás vtáhnout do děje, umí vás donutit soucítit s jednotlivými postavami a prostě vás donutí vžít se do nich a oblíbit si je :-)

Jediné co bych vytkla, je samotný závěr, který mě malinko zklamal, nebyl úplně dotažený dle mých představ :-/

Ale knihu na 100% doporučuji. Je to má první kniha od této již velmi známé autorky a určitě ne poslední :-)


„ale jediný, co mě v tu chvíli běželo hlavou, bylo, že když mě Pepa už líbat nechce, nemá právo si stěžovat, že to dělá jinej. Já přece mám právo na to, aby mě někdo líbal, ne ?"

„Štěstí je jenom stav mysli, to až pochopíš, tak nebuď překvapená, že v zemi, kde prší jen sedm dní v roce, ti proprší dovolená....“

všechny komentáře

Související novinky (1)

Mráz, Murtagh a další knižní novinky (17. týden)

21.04.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Noc špatných polibků v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených32x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce64x
v Chystám se číst53x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech1x