Nikdy se nepřestala usmívat přehled

Nikdy se nepřestala usmívat https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459297/bmid_nikdy-se-neprestala-usmivat-hvR-459297.jpg 4 220 220

Robert Jenkins je uznávaný soudní psychiatr. Před sebou má případ, díky kterému už jeho jméno nikdy nezapadne. A přitom stačí jen mluvit a naslouchat. Alexandra je obyčejnou ženou, která nikdy nestála v centru dění. Až doposud. Ocitla se ve světle reflektorů s krví na rukou. Alexandra je vražedkyně. Na svém kontě má 168 zabití. Robert se těší na jednoduchý případ. Všechno je jasné. Alespoň do chvíle, než se s Alexandrou poprvé setká.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nikdy se nepřestala usmívat. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (73)

Veronika.malova
01.05.2024 5 z 5

Naprosto uzasna jizda, ani jsem nedutala. Pribeh jde az na kost a bude ve vas dlouho rezonovat.

nela3812
29.04.2024 5 z 5

AUDIOKNIHA

S autorem již zkušenost mám. Četla jsem od něj Mrtvé ženy a očekávala jsem příběh v podobném duchu. Byla jsem však velmi mile překvapena, když se tentokrát soustředil spíše na psychickou stránku věci, než na tu fyzickou. To však neznamená, že by nás připravil o detaily z vražd, na které má až podivně dobrý cit. Psychika, vraždy a opravdu hodně věcí k zamyšlení.

Velmi zajímavá zápletka, které se až do samého konce nedá odhalit. Opravdu dlouho tušíte, že tu něco nesedí, ale nelze přijít na to co. Nápovědy jsou tak skryté, že je najde jen opravdový odborník. Výjimečně mi to nevadilo a necítila jsem se připravena o možnost vyšetřovat takto zajímavý případ - přeci jen vrah 168 obětí? To je něco! Autor měl opravdu zajímavý výběr obětí, jejichž vraždy nám detailně představil - pořád si říkám, proč zrovna ony? Byla tohle ta vodítka, které jsem přehlédla? Mělo nás to zmást? Ať tak či tak, bylo to dokonalé!

Rozhovory mezi Alexandrou a Robertem jsou napínavé, chvílemi dokonce jiskřivé. Velkou zásluhu na tom měli i interpreti, kteří rozhovory četli současně a příběh tak nabral neuvěřitelné grády, než kdyby se střídalo vyprávění ze dvou pohledů. Přiznávám, že mi ze začátku přišli divné a na hlas Alexandry jsem si musela chvíli zvykat, ale skvěle to vykreslilo atmosféru. Alexandru si už jinak, než s mírných chraplákem, představit nedokážu. Trochu mi tam nesedí způsob jakým vraždy popisuje a jakým charakterem ve skutečnosti je - nedokážu si ani zpětně tyto dva obrazy propojit. Což je za mě jediné mínus příběhu.

Skvělý zážitek, skvělé zpracování! Moc doporučuji!


Littlemonday
28.04.2024 3 z 5

Kniha pro me byla urcite prekvapenim, ocenuju kratkost pribehu, i tak jsem se ale zezacatku trochu nudila. Celou knihu clovek hleda pravdu. Kdyz se pravda ukazala, tak jsem z toho byla vlastne trochu otravena… no hodnotim prumerem. :)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (50. týden)

06.12.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nikdy se nepřestala usmívat v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených253x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených17x
v Knihotéce111x
v Chystám se číst143x
v Chci si koupit40x
v dalších seznamech2x