Nic se nestane náhodou přehled

Nic se nestane náhodou https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35194/nic-se-nestane-nahodou-35194.jpg 4 39 39

Richard Bach, neúnavný poutník oblohou, jednoho krásného léta neodolal vábení života těch báječných mužů na létajících strojích, kteří se ve 20. letech minulého století toulali od jednoho amerického městečka k druhému, užaslým divákům předváděli akrobatické kousky a za pár dolarů s nimi podnikali vyhlídkové lety nad jejich domovy. Rozhodl se vydat po jejich stopách, spát pod hvězdami a křídly svého letadla, prožívat dobrodružství ve vzduchu i na zemi a vychutnávat opojný pocit svobody z létání daleko od frekventovaných tras a shonu moderní doby. V této knize líčí příběhy z cest a zároveň předává svou víru, že člověk není a nezůstane sám. ... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

Nothing By Chance , 1969


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nic se nestane náhodou. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

heczek
27.02.2024 4 z 5

Příjemné oddechové čtení :-)

“Nikdy nepřestaň být dítětem, Richarde. Nikdy nepřestávej poznávat, vnímat,
vidět a pociťovat vzrušení nad velkými věcmi, jako jsou vzduch a motory a rozechvění, které v tobě vyvolává sluneční světlo. Pokud musíš, nos svou malou masku, abys to dítě před světem ochránil, ale jestli dovolíš, aby zmizelo, definitivně jsi vyrostl a jsi mrtvý.”

Nic se nestane náhodou!

tetulka
15.04.2023 3 z 5

Richarda Bacha zbožňuju, ale tato kniha mě zas až tak neuchvátila. Jsou tam moc hezké myšlenky, ale spousta stránek je z mého pohledu navíc.


Lukyn96
25.06.2019 4 z 5

Rád jsem s Richardem, Stu a dalšími cestoval po Spojených státech, je to tak trochu jiný svět. S potěšením jsem lidem ukazoval jejich města z výšky tisíců stop. Jindy jsem zůstal dole na louce a prostě se kochal akrobatickými kousky letadel. Popravdě, někdy jsem se trochu bál, aby se nic nezvrtlo a moji kamarádi-piloti se zase v pořádku vrátili na zem a my si mohli s vydělanými dolary v kapse zajít třeba na hamburger. Bach ve své knize však ukazuje, že ani život potulných pilotů není zcela bezstarostný. I oni musí pečovat o svůj majetek, vydělat nějaký peníz nebo najít vhodnou plochu k provozování své vášně a živnosti zároveň.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nic se nestane náhodou v seznamech

v Přečtených68x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených3x
v Knihotéce28x
v Chystám se číst25x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech2x