Něžné intriky přehled

Něžné intriky https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37699/bmid_nezne-intriky-B5g-37699.jpg 4 71 71

Colorado a Louisiana, 1872 Půvabná brunetka Lacie, učitelka na soukromé škole pro dívky z lepší společnosti, způsobí všem velké překvapení. Když majitel ústavu náhle zemře, vyjde najevo, že spolu před pár dny uzavřeli sňatek! Jeho nevlastní bratr Dillon však větří za tajnou svatbou podvod a rozhodne se ctihodnou Lacii osobně prověřit…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Thief of my Heart , 1991


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Něžné intriky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Senza Jenka
13.08.2023 2 z 5

(SPOILER) Přiznám se, že tahle kniha mi připomněla spíše tvorbu Jennifer Blake. Prostředím, vývojem vztahu, chováním hlavního hrdiny... Dokonce jsem si chvíli myslela, že ji mám ve čtečce pod špatnou autorkou :D
K anotaci bych dodala, že Lacie ve škole našla druhý domov a Frederick ji na smrtelné posteli požádal, aby školu zachovala. Jenže vydávat se za jeho vdovu má svá úskalí. Jeho nevlastní (nemanželský) bratr Dillon má ve škole i dalších obchodních aktivitách svoje zájmy a žena, v jejích sňatek s bratrem ani na chvíli neuvěřil, mu komplikuje vypořádání dědictví. A protože se mu líbí, v průběhu hledání důkazu, že ona dáma je lhářka a podvodnice, se ji snaží celkem bez skrupulí svést, což se mu samozřejmě povede.
Vadila mi ta samčí nadřazenost - "cítíš chtíč, tak přestaň hrát divadýlko a koukej se mnou hupnout do postele". Ta samozřejmost, že se s ním vyspí a pak bude k ruce... To je na pěst. Lacie mi přišla hlavně zoufalá, jak se snažila ze všech sil udržet školu, neztratit fasádu vdovy, nepodřeknout se a nepodlehnout nadrženosti. A i když podlehla a panikařila, přece jen se jí podařilo zachovat si nakonec jakousi důstojnost, což toho zmetka donutilo vyznat jí lásku. Něžnými intrikami bych ale obsah knihy rozhodně nenazvala.

mariva
01.01.2022 3 z 5

Na autorku jsem narazila náhodou, je to první kniha, kterou jsem od ní četla. Byl to docela hezký romantický příběh, takže asi ráda sáhnu po další její knize.


Kudík
16.03.2021 3 z 5

Nebylo to špatné, ale ani úžasné, prostě průměrné s trošku moc ulhanou hrdinkou Lacií. Dillon se celkem držel, protože taková furie dá celkem zabrat. :) Škoda, že autorka ty lži nestopla jinak a dříve. Chybělo mi zde i něco víc... vtip nebo napětí.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Něžné intriky v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených111x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených3x
v Knihotéce93x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech3x