Než nás nabrala bublina přehled

Než nás nabrala bublina
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525714/bmid_nez-nas-nabrala-bublina-6547aca8270e1.jpg 4 1 1

Nedokončené příběhy u dětí vzbuzují chuť přemýšlet a vymýšlet vlastní příběhy. Podporují tak především fantazii, slovní zásobu a celkově čtenářskou pregramotnost. Každá z dvanácti krátkých povídek v knize řeší situaci, se kterou se děti běžně setkávají ve školce, škole nebo doma. Ukazují, že nic není černobílé a každé chování obvykle mívá nějakou hlubší příčinu. Kromě samotných nedokončených příběhů najdeme v knize otázky podporující čtenářské kompetence a navazují výtvarné či dramaticko-pohybové aktivity a hry. Najdeme zde i vzorové dokončení příběhu i od dospělých.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Než nás nabrala bublina. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

EvikU.
05.11.2023 4 z 5

Kniha obsahuje 12 rozdílných nejčastějších problémů v životě malých dětí. Příběh navodí nějaké téma a pak nastane bublina. Můžeme s dětmi probrat, jak by mohl příběh dopadnout. Jak by se cítily ony, kdyby se ocitly ve stejné situaci jako Alenka, Otik,

Pak jsou dopovězené příběhy vždy od dítěte kousek a kousek od dospělého člověka a můžeme pozorovat, čím se liší. Každý příběh je doplněný krásným obrázkem, aby kniha více zaujala děti.

Co jsem ocenila já, že jsou po každé povídce tipy na hry, jak pohybové, tak tvořivé nebo výtvarné. Proto budeme knížku i nadále otvírat, kdyby na nás přišla nuda. Vymýšlet konec příběhu nechtěla, ale u některých povídek jsme si o tom krásně povídaly.

Kniha pomůže dětem i rodičům s různým sociálním chápáním situací v jejich životě. Co znamená zapomínání a jak trénovat paměť, rozbité věci, nepořádek v pokojíčku, nechtěné hračky, žalování, špatná nálada, nechce se s ničím dělit nebo je samo, hraje si sám.

Publikaci by tak mohli využít i ve školce a škole, aby hrou dokázali zapojit všechny děti do hry, vysvětlili, co znamená žalování a že jsme si všichni podobný a přesto každý jiný, např. když musí holčička nosit okluzor a tím je pro ostatní děti jiná.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Než nás nabrala bublina v seznamech

v Přečtených2x

Autorovy knížky

2023  80%Než nás nabrala bublina