Batman: Soví město přehled

Batman: Soví město https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/180604/bmid_batman-sovi-mesto-180604.jpg 4 193 193

New 52: Batman série

< 2. díl >

Legenda o Batmanovi série

6. díl

Batman z pera jedné z největších současných hvězd, Scotta Snydera. Tenhle expert na atmosférické a temné příběhy se tady navíc spojil s kreslířem Gregem Capullem (Spawn) a stvořili skutečně nádhernou záležitost, která zacloumala nejen Batmanem, ale i všemi jeho fanoušky.

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Crew
Originální název:

Batman: Volume 2: City of Owls , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Batman: Soví město. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (32)

Luigi1
07.10.2023 4 z 5

Je velice zajímavé jak málo obrázků dovede nahradit tolik textu

puml
19.09.2022 3 z 5

Kdyby to nebylo pokračování skvělýho Sovího tribunálu, možná bych dal i čtyři. Překombinovaná a ukecaná akční nuda, která jde s logikou úplně do kopru (jako to pokecáníčko Pařáta s Batmanem u motoru letícího letadla, to jako vážně v tý rychlosti a v tom hluku...). Navíc celá ta vsuvka s Mr. Freezem působila tak nějak navíc a mimo, i to jak je Freezova postava napsaná. Vývoj postavy Lincolna Marche je taky dost bizarní a nelogický. Celej tenhle díl působí oproti Sovímu tribunálu tak nějak přebustřeně. Řečeno s klasikem, někdy je méně více; příval šokantních odhalení a twisty ještě nedělají dobrý příběh.

Jasně, Batman nebyl nikdy o nějaký logice, ale zas na druhou stranu Batman byl vždy jen člověk ne Superman. Ale v tomhle díle je Batman víceméně za Supermana. Ten pokec u motoru Boeingu je jen taková třešnička na tomhle veskrze absurdním dortu. No a pak taky ten pád jednoho z rozestavěných mrakodrapů při kterym nikdo nezemřel. Tohle byla přesně ta scéna, ze který šlo vytěžit téma na několik dalších dílů. Psychopatickej sebestřednej Batman při "poštuchování" s Pařátem nejprve zaviní havárku letadla plnýho lidí a pak jen tak mimochodem ještě nechá vybuchnout a spadnout rozestavěnej mrakodrap, kterej navíc zavalí zhusta obydlený okolí při němž zemře stovky nebo dokonce tisíce lidí... To tam ale samozřejmě nenajdete.

Škoda promarněného potenciálu. Snyder je holt spíš jen o tom efektním povrchu a akci, jakmile se objeví náznak něčeho hlubšího, tak se to odbyde nějakou tří panelovou vyjebávkou ve stylu "žádné oběti" případně "v troskách nebyla nalezena žádná těla".


ArkAngel
02.08.2022 3 z 5

Uzavření příběhu se Sovím tribunálem nedostálo samotnému rozjezdu. Členové Tribunálu jednoduše poumírají a ke všemu se dozvídáme, že Bruce Wayne má možná bratra, což nejsem úplně schopný akceptovat. Robotické brnění s nímž Batman kosí Pařáty mi taky nebylo po chuti, ale aspoň se tu mihnul Mr. Freeze, jehož vnímám za jednoho z nejlidštějších Batmanových protivníků, byť ten nový origin posunul postavu do více psychopatické sféry.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (30. 10. - 6. 11.)

29.10.2013


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Batman: Soví město v seznamech

v Přečtených231x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených13x
v Knihotéce118x
v Chystám se číst18x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech4x

Štítky knihy

komiksy superhrdinové DC Comics Batman

Autoři knihy

Scott Snyder
americká, 1976
James Tynion IV
americká, 1987