Nevinná přehled

Nevinná https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34429/bmid_nevinna-Joy-34429.jpg 4 41 41

Román se odehrává na počátku 12. století. Pětiletou holčičku Eleonoru de Montfort po otcově smrti pošlou na výchovu do kláštera. Téměř o deset let později však pro ni pošle její umírající bratr Richard, jemuž už bohužel není pomoci. Eleonora se musí na královo přání vzdát dráhy jeptišky a převzít úlohu paní na Ashlinu, strategicky důležitého pohraničního opěrného bodu. Je ovšem také třeba, aby se vdala a ženicha jí rovněž vybere král. Stane se jím rytíř Ranulf de Glandewille, který je dvakrát tak starý jako nevěsta, ale přesto díky své trpělivosti a něze dokáže v mladé dívce probudit lásku a dokonce vášeň. Jejich krásný vzájemný vztah však otravuje intrikánka Isleen, odstavená vdova po bratru Richardovi, která ho společně se svým milencem otrávila a nyní kuje pikle proti právoplatné dědičce. Eleonor unese brutální bandita Merin ap Owen, který jí dokonce usiluje o život.Eleanor však svým dobrým srdcem zcela změní jeho postoj k světu a přivede ho na cestu pokání...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The innocent , 1999


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nevinná. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

scarletblue
18.01.2021 5 z 5

Už dlouho se mi žádná historická romance nelíbila jako tato. Postavy naprosto realistické, napínavý a zajímavý děj. Krásně se četlo. Děj plynul rychle a nenudil. Nemůžu hodnotit jinak než plným počtem. Nádhera.

moudivlacek
11.09.2015 4 z 5

Tak i touto knihou mě autorka nadchla. Příběh děvčátka, které má být oddáno Bohu, aby nepřekáželo své švagrové, se mění v život ženy, která ví, co je její povinnost vůči svému rodu a panství, oddannosti manžela. Ukáže, že má v sobě tolik síly, že i dareba skotský zeman na konci příběhu se pokouší změnit svůj osud ve službách Boha s poslední světskou myšlenkou právě na ni.
Je to příběh ženy, která pozná dobro i zlo a váží si lidí kolem sebe, ať jsou to její otroci, či její manžel se synem. Tento příběh vás chytne za srdíčko.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nevinná v seznamech

v Přečtených91x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených4x
v Knihotéce48x
v Chystám se číst21x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech1x